Cum a acționat pompierul care a sărit în ajutorul celor trei tineri luați de viitura din Italia. În ciuda eforturilor sale, misiunea a fost una imposibilă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 iun 2024, 16:18

Cum a acționat pompierul care a sărit în ajutorul celor trei tineri luați de viitura din Italia. În ciuda eforturilor sale, misiunea a fost una imposibilă

Sursa: Facebook/captură video

În ziua tragediei, mai multe apeluri la serviciul de urgență au fost efectuate, inclusiv patru apeluri de la Patrizia, care striga disperată după ajutor.

Trei tineri români, Bianca, Patrizia și Cristi, au fost prinși de viitura râului Natisone. În ciuda eforturilor disperate ale echipajelor de salvare, tragedia nu a putut fi evitată, iar cele două fete au fost găsite fără viață. În prezent, autoritățile italiene desfășoară o anchetă penală pentru a stabili dacă s-au respectat toate procedurile necesare în tentativa de salvare.

Un erou fără misiune îndeplinită

În mijlocul acestui haos, Cristian Molnar a încercat să înoate către doi voluntari, însă curenții puternici l-au forțat să se întoarcă pe insulă, alături de cele două fete.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și au început operațiunile de salvare pe malul râului. 

Situația devenea din ce în ce mai critică, iar nivelul apei continua să crească. Văzând pericolul iminent în care se aflau tinerii, unul dintre pompieri a luat decizia curajoasă de a sări în râu fără să mai stea pe gânduri, arată cotidianul italian Corriere della Sera. Din nefericire, în ciuda eforturilor sale eroice, acesta nu a reușit să salveze pe nimeni.

În doar câteva minute, Patrizia, Cristian și Bianca au fost înghițiți de ape.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Mama Patriziei consideră că tinerii puteau fi salvați

Mama Patriziei este de-a dreptul revoltată și acuză autoritățile și martorii prezenți la fața locului că nu au făcut tot posibilul pentru a salva viețile celor trei tineri.

Ea afirmă că mulți dintre cei care au asistat la tragedie au preferat să filmeze momentele cutremurătoare în loc să intervină. De cealaltă parte, primarul localității unde a avut loc incidentul susține că martorii au fost pur și simplu neputincioși și că nu au avut curajul necesar pentru a interveni în fața furiei naturii.

„Ce mă doare cel mai mult este că toată lumea a făcut poze și videoclipuri și nimeni nu le-a salvat.

Poate că i-ar fi putut salva. Nu era important să faci videoclipuri. Fusese la plimbare, a sunat de mai multe ori la 112. Și-a lăsat numele, adresa", a declarat mama Patriziei Cormos, conform observatornews.ro.

Citește și: Ce i-a spus Patrizia mamei sale înainte să fie luată de viitură. Mama tinerei susține că fiica ei se putea salva: „A așteptat-o pe Bianca, care nu știa să înoate”

Cazul este încă în desfășurare, iar procurorii din Udine investighează dacă echipajele de salvare au acționat conform protocolului și dacă ar fi putut face mai mult pentru a preveni această tragedie.