La începutul călătoriei sale, cântărea aproximativ 136 de kilograme, iar depresia îl copleșea. Astăzi, însă, Patrick este un alt om. Dieta sa, care constă în consumul zilnic de o friptură de 450 de grame, un kilogram de carne tocată și o jumătate de duzină de ouă, i-a schimbat complet viața.
Patrick a adoptat o dietă complet carnivoră
Potrivit Daily Mail, circumferința pieptului său a scăzut cu 33 de centimetri, iar abdomenul i-a scăzut cu 48 de centimetri.
„Mai am aproximativ 7-9 kilograme până când ajung la obiectivul meu, dar diferența dintre atunci și acum este incredibilă”, a spus Patrick într-un video pe YouTube, în care a documentat întreaga experiență.
Citește și: Cele Mai Bizare Diete Urmate de Celebrități- Funcționează Sau Sunt Mituri?
Înainte de a începe dieta carnivoră, Patrick se simțea epuizat zilnic și nu avea energie să se joace cu fiul său de 2 ani. „Acum vin acasă și pot să-l ridic pe fiul meu, să mă joc cu el și să am energie pentru întreaga familie”, a povestit el. De asemenea, somnul său, care anterior era marcat de sforăit puternic, s-a îmbunătățit considerabil. „Nu mai sforăi și mă trezesc odihnit, plin de energie și gata să încep ziua”,
a adăugat el.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
De la începutul dietei, performanța sa la locul de muncă a fost și ea îmbunătățită. Înainte, își simțea corpul epuizat doar urcând câteva trepte.
Acum, poate urca 4-5 etaje fără a se simți obosit, iar mobilitatea sa s-a îmbunătățit considerabil.Potrivit sursei menționate anterior, pe lângă schimbările fizice, Patrick a observat și o îmbunătățire semnificativă a stării sale mentale. Depresia a dispărut, iar concentrarea sa este mult mai bună acum. În plus, după primele luni de dietă, Patrick a observat o schimbare semnificativă în starea sa de spirit, ambiția și pozitivismul crescând simțitor.
Dieta nu este recomandată de toți experții
Totuși, dieta sa nu este acceptată de toți experții. Potrivit cercetărilor recente, consumul frecvent de carne roșie poate crește riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. De exemplu, un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard în 2023 a arătat că persoanele care consumă carne roșie au un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2.
La rândul lor, cercetările de la Universitatea Oxford au arătat că riscul de boli de inimă crește cu 18% pentru fiecare 50 de grame de carne roșie consumate zilnic, notează Daily Mail.Citește și: Ce mănâncă Anthony Hopkins la 87 de ani? Actorul își trăiește viața în pași de dans
Totuși, unii experți, precum cardiologul britanic Dr. Aseem Malhotra, susțin că această carne roșie nu ar trebui demonizată și că nu există dovezi clare care să arate că aceasta crește riscul pentru afecțiuni grave, subliniind că majoritatea studiilor nu fac distincția între tipurile de carne.
Patrick, care a avut succes cu dieta carnivoră, oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să urmeze un regim similar. Printre acestea se numără eliminarea alimentelor non-carnivore din casă pentru a evita tentațiile, pregătirea unei diete echilibrate și stabilirea unui „motiv” personal puternic pentru a susține acest stil de viață. De asemenea, el recomandă să urmărești progresul prin fotografii și măsurători și să te alături comunităților care oferă sprijin și motivație.
„Această experiență m-a transformat complet și mi-a dat o nouă viziune asupra vieții. Dacă vrei să încerci dieta carnivoră, asigură-te că ai un motiv puternic pentru care o faci”, a spus Patrick.