Cum a ajuns un film turcesc să fie cea mai urmărită producție pe Netflix

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 feb 2022, 19:39

Filmul „Vioara tatălui meu” a avut premieră pe dată de 21 ianuarie 2022

Sursa: Instagram Gülizar Nisa Uray

Un film turcesc lansat recent a devenit în scurt timp să fie cea mai vizionată producție pe platforma Netflix, la începutul anului.

Filmele și serialele turcești au cucerit în ultimii zece ani atât publicul din Turcia, cât și de peste hotare. Telespectatorii din lumea întreagă sunt din ce în ce mai fascinați de scenariile inedite, decorurile superbe, poveștile impresionante, actorii talentați și carismatici.
Dacă până de curând, serialele turcești erau cele care au cucerit cei mai mulți telespectatori din toate colțurile lumii, de câțiva ani și filmele artistice produse în Turcia au început să fie din ce în ce mai îmbrățișate de publicul larg.

Chiar și pe platformele digitale, precum Netflix, filmele și serialele turcești sunt printre cele mai vizionate.

Cum a ajuns un film turcesc să fie cea mai urmărită producție pe Netflix

În anii trecuți, filme precum „Cartierul supraviețuirii” („Paper Lives”, 2021), cu îndrăgitul actor Çağatay Ulusoy, „Miracol în celulă 7” („Miracle from Cell No.7”, 2019), cu Aras Bulut Iynemli că actor principal și „Mama” („Annem”, 2019) cu celebra Özge Gürel, au fascinat publicul.

Iar la începutul acestui an, o nouă producție turcească difuzată pe platforma Netflix, „Vioara tatălui meu”, a impresionat și emoționat publicul din Turcia și din străînătate, devenind cel mai urmărit film artistic de pe Netflix în doar câteva zile de la lansare.

Filmul „Vioara tatălui meu” a avut premieră pe dată de 21 ianuarie 2022 și în foarte scurtă vreme a fost desemnat cea mai vizionată producție de pe platforma Netflix, după peliculele „Miracol în celulă 7” și „Cartierul supraviețuirii”.

Printre marile sale calități se numără o distribuție bine selectată, o poveste impresionantă și emoționantă și o coloana sonoră incredibilă, o adevărată încântare, constituită din piese turcești tradiționale, dar și din arii celebre de opera (precum Vivaldi sau Bizet).

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Care sunt cele mai apreciate seriale turcesti conform site-ului imdb.com? Unele dintre ele sunt difuzate si la Kanal D

Producția „Vioara tatălui meu” (cu denumirea originală „Babamin Kemani”), prezintă povestea impresionantă a unei fetițe, în vârstă de doar opt ani, pe nume Ozlem, ce este interpretată de micuța Gülizar Nisa Uray, care trăiește în condiții dificile alături de tatăl ei, Ali Riza (interpretat de actorul Selim Erdogan). Aceștia își câștigă traiul zilnic cântând alături de câțiva instrumentiști pe stradă sau la diverse petreceri. Însă viață micuței Ozlem capătă o turnură dramatică în momentul în care această își pierde tatăl și va ajunge în grijă statului.

Micuța descoperă însă că nu este chiar singură pe lume, ci are un unchi, un violonist celebru, care va acceptă cu greu să aibă grijă de Ozlem și treptat bărbatul va avea multe de învățat de la micuța să nepoata.

Citeste si: TOP 10 cele mai interesante și așteptate filme ale anului 2022! Ce putem urmări anul acesta

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.