Cum a ajuns Ursula von der Leyen președinta Comisiei Europene. Ce traseu politic a urmat

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 iul 2023, 03:00

Traseul politic pe care Ursula von der Leyen l-a urmat

Sursa: shutterstock

Ursula von der Leyen este prima femeie ce ocupă rolul de Președinte a Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen este mândra mama a 7 copii, iar la data de 8 octombrie a împlinit minunata vârstă de 64 de ani, în care și-a construit o carieră politică de invidiat și nu numai.

Citeste si: Cine este Giorgia Meloni, favorită pentru funcția de premier în Italia! Lidera partidului de extremă dreapta a declarat: „Petrecerea pentru Europa s-a terminat!”

Ursula von der Leyen a împlinit 64 de ani pe 8 octombrie 2022

Ursula von der Leyen a împlinit vârsta de 64 de ani pe 8 octombrie 2022 și se poate mândri cu faptul că este prima femeie care conduce Comisia Europeană. În decembrie 2019, Ursula von der Leyen l-a înlocuit pe Jean-Claude Juncker ca președinte al Comisiei Europene, devenind prima femeie care a ocupat acest rol important.

Ursula von der Leyen este mama a 7 copii, iar aceasta este un exemplu pentru munca pe care o depune și pentru echilibrul pe care aceasta îl deține între muncă și viața de familie. Ursula Von der Leyen s-a remarcat prin măsurile luate în vederea îmbunătățirii beneficiilor acordate pentru mame și tați în Germania.

La vârsta de 62 de ani, aceasta a devenit bunică pentru prima data, nu a declarat niciodată care din cei 7 copii i-au făcut cadoul de a fi bunică, dar aceasta a declarat că ,,Să îmi țin în brațe

nepoata pentru prima dată a fost unul din acele momente care pune totul în perspectivă și îți reamintește de lucrurile cu adevărat importante din viață".

Citeste si: Compania Gazprom, acuzată de spionaj în România. O anchetă DIICOT, SIE și SRI atestă că au fost trimise, în Rusia, informații despre zăcămintele României

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Trasul politic al Ursulei von der Leyden. De la funcții locale și de stat la Președinta Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, născută Ursula Albrecht,  la 8 octombrie 1958, Bruxelles, Belgia, este un politician german de origine belgiană, care a fost ministrul apărării al Germaniei în perioada 2013–2019, timp de 6 ani și președinte al Comisiei Europene încă din 2019.

Aceasta este fiica politicianului german Ernst Albrecht, care a fost șef de cabinet la Comisia Comunității Economice Europene.

Ursula von der Leyen a aderat la Uniunea Creștin Democrată (CDU) în 1990, iar în 1996 s-a implicat în politica din Saxonia Inferioară, statul federal pe care îl guvernase tatăl ei timp de 14 ani. A deținut o serie de funcții locale și de stat, iar în 2004 a fost aleasă în comitetul de conducere al CDU.

După ce CDU a câștigat alegerile federale din 2005, ea a fost numită ministru al afacerilor familiei, vârstnicilor, femeilor și tineretului în primul cabinet al cancelarului Angela Merkel.

În decembrie 2013, a fost numită ministrul apărării al Germaniei, devenind prima femeie care a ocupat această funcție. În iulie 2019, a fost selectată să-i succedă lui Jean-Claude Juncker  funcția de președinte al Comisiei Europene și Ursula von der Leyen a preluat mandatul în decembrie acelui an.

Citeste si: Cine e Ligia Deca, noul Ministru al Educației! „Ligia Deca poate duce mai departe reformele în Educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu

Surse: ec.europa.eu, britannica.com, Facebook, digi24.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.