Cum a făcut Cristian Onețiu primii bani! De la târgul de vechituri, în topul celor mai bogați oameni ai lumii

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 20 iul 2023, 01:00

Cristian Onețiu primii bani, avere

Sursa: Instagram Cristian Onețiu

Cum a făcut primii bani Cristian Onețiu și cum a ajuns un „pusți bișnițar” din Reșița în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume.

Antreprenor, investitor, autor și om de afaceri, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul afacerilor, Cristian Onețiu este unul dintre românii incluși în Top 500 Forbes.

„Cel mai sărac dintre cei bogați”, așa cum el însuși a declarat, Cristian Onețiu a riscat totul pentru a ajunge aici.

Cum a făcut Cristian Onețiu primii bani și ce  drum impresionant a parcurs puștiul care vindea obiecte în târgul de vechituri din Reșița până a ajuns în topul celor mai bogați oameni ai lumii. 

Citeste si: Cum a făcut Cristian Boureanu primii bani! „Făceam pe lună mai mulți bani decât făceau tata cu mama împreună„

Cum a făcut Cristian Onețiu primii bani 

Antreprenor de suces, cu afaceri în valoare de peste 100 de milioane de euro și unul dintre cei cei mai bogați oameni în top 500 Forbes, drumul către suces al lui Cristian Onețiu a început încă din copilărie, de la vârsta de 12-13 ani, iar model i-a fost fratele mai mare, care-și câștiga proprii bani.

Într-un interviu acordat life.ro, Cristian Onețiu a povestit cum a făcut primii bani și care a fost momentul care l-a determinat să devină independent, chiar dacă era doar un puști la vremea aceea.

Primul șoc l-am trăit când am vrut să scot o fată la film și costa 6 lei biletul. I-am cerut lui tata 12 lei și el nu mi-a dat.

Atunci mi-am dat seama că eu nu sunt independent, nu sunt autonom.

Dar aveai 11 ani…

Nu conta. Eu întotdeauna am avut o problemă cu libertatea și cu autoritatea. Am căutat să fiu liber. Și văzând că frate-meu își face proprii bani și se descurcă, am vrut să fiu ca el.

Cu ce făcea bișniță?

De toate, tricouri, pantofi, mașini, televizoare din Germania. Nu conta ce, conta să iasă bani. Se ducea în Germania, lua o mașină din aia amărâtă cu 100 de mărci, o umplea și cu vreo două televizoare, dormea pe marginea  drumului că nu avea bani de cazare și venea și le vindea în țară. Apoi ce pizza, ce ieșiri în oraș, viață, raiul pe pământ. Așa că am început și eu, dar pe zona de jocuri electronice, Nintendo, Sega, tot felul de lucruri mai cool.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Apoi, mă duceam dimineața la ora 6 în târgul de vechituri unde veneau romii cu tot felul de haine la kilogram.

Eu mă duceam, le cumpăram pe alea care erau cool, alegeam pentru o anumită categorie de oameni mai spălați care veneau târziu și care nu aveau chef să-și bage mâinile să scotocească. Eu le cumpăram pe alea la kilogram, mă duceam acasă le călcam și la 10 mă întorceam în târg cu hainele împăturite frumos pe care le vindeam cu de 10 ori prețul„  a povestit Cristian Onețiu despre modul în care a făcut primii bani.  

Citeste si: Cristian Onețiu, invitat duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Ce avere are Cristian Onețiu

Cristian Onețiu este în prezent antreprenor de succes, care are business-uri în valoare de peste 100 de milioane de euro și care se află în Top 500 Forbes.

El conduce două companii inovatoare pe piața românească, după ce a avut încredere în potențialul ideilor sale și a riscat totul pentru a le lansa.

Cristian Onețiu nu se consideră un om foarte bogat, în condițiile în care, în topurile averilor oamenilor de afaceri din România, el se află pe ultimele locuri.

”În top 500 Forbes eram cel mai sărac dintre cei bogați, adică eram pe locul 200 și ceva. Nu puteai intra în topul ăla dacă aveai mai puțin de 5 milioane avere, estimată, bineînțeles, și calculată după indicatorii lor de active, pasive, toate lucrurile care le-au luat în calcul.

Acum, de curând, sunt în Top 300 Capital tot printre ultimii, adică 296. Accesul în lista asta e un pic mai sus, dar m-am distrat, că orice s-ar întâmpla, eu tot pe ultimul loc rămân și tot cel mai sărac dintre cei bogați sunt. Dar nu-i rău”,  a declarat Cristian Onețiu atunci când a fost invitat la emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”. 

Referitor la ce avere are, Cristian Onețiu a confirmat calculele făcute de realizatorii Top 300 Capital:  ”Averea mea? Socoteala lor este că depășește 20 de milioane după 20 de ani de muncă.” declarat Cristian Onețiu, potrivit  www.stirileprotv.ro.

Despre cum a făcut primii bani, ce avere are și despre multe alte subiecte va vorbi Cristian Onețiu duminică la Kanal D, acolo unde va răspunde celor 40 de întrebări ale lui Denise Rifai, începând cu ora 22:00! 

„Un interviu greu de dus, dar sper plăcut de urmarit”,  a scris Cristian Onețiu pe pagina sa de Instagram. 

 

 

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.