Cum a fost convins bărbatul din Chiajna, care și-a sechestrat fata mai bine de 24 de ore, să nu arunce casa în aer: „La un moment dat, a dat drumul la gaz”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 mai 2023, 09:49

Intervenția pentru salvarea copilei a fost una de-a dreptul impresionantă: peste 50 de polițiști, negociatori, mascați și lunetiști

Sursa: observatornews.ro

Un negociator-șef a reușit să salveze fata de cinci ani, sechestrată de tatăl său, într-o casă din Chiajna. Timp de 28 de ore, copila s-a aflat la limită, iar lunetiștii au fost pregătiți, de câteva ori, să îl ucidă pe bărbat.

Timp de 28 de ore, un bărbat din Chiajna și-a sechestrat fiica de doar cinci ani, în casă, iar o adevărată nenorocire a fost evitată cu ajutorul unui negociator-șef. De câteva ori, a fost la doar un pas de a arunca totul în aer, având o butelie lângă el.

Bărbatul din Chiajna, care și-a sechesrat fiica, a fost liniștit de un negociator-șef

Copila de doar cinci ani și tatăl său au fost la doar un pas de moarte de câteva ori, aparent, din cauza unor probleme psihice pe care acesta le avea. Un negociator-șef a reușit, cu chiu, cu vai, să îl convingă să renunțe la gândurile ucigașe.

Intervenția pentru salvarea copilei a fost una de-a dreptul impresionantă: peste 50 de polițiști, negociatori, mascați și lunetiști. După ore de chin, timp în care amenința că aruncă totul în aer și devenea din ce în ce mai nervos, s-a predat și a ajuns în custodia oamenilor legii.

Citește și: Un bărbat din Chiajna s-a sechestrat în casă alături de fiica lui de cinci ani și amenință de mai bine de 17 ore că va arunca în aer casa: „Mi-e frică, tati”

Deoarece, de câteva ori, părea că va recurge la gestul extrem, lunetiștii l-au luat în vizor și erau pregătiți să îl împuște. „E disperat. Modul în care el amenință arată o suferință și o stare depresivă”, afirmă negociatorul-șef SIAS.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Trei butelii, în aceeași casă cu copila de cinci ani

A dat drumul la gaz și era pregătit să arunce casa în aer. Trei celule de criză și 12 negociatori, o scurtă radiografie a ceea ce s-a întâmplat. „ La un moment dat, a dat drumul la gaz.

Momentul de la 3 și ceva, în care el s-a precipitat, s-a speriat din cauza unui zgomot și a zis: « gata vin mascații peste mine » ”, a mai spus acesta, conform observatornews.ro.

În ciuda faptului că și viața lui era pusă în pericol, negociatorul a rămas lângă fereastra camerei în care bărbatul se afla și a vorbit, în permanență, cu acesta.

După ceva timp, a oprit gazul și a deschs și geamurile, pentru a aerisi.

Ulterior, a acceptat să scoată din casă două butelii, iar o avocată a reușit să intre în casa acestuia. Situația a fost atât de critică, încât a fost nevoie inclusiv de intervenția unor polițiști din Israel, antrenați pentru situații speciale. „Marine, eşti bine? Uite, sunt cu doamna avocat, am venit special pentru tine aici! Poţi, te rog, să răspunzi, să vorbească cu tine?”, spunea avocata.

Citește și: Ce pedeapsă a primit bărbatul din Onești, care a luat viața a doi oameni chiar în fața polițiștilor. Soția acestuia, complice și ea, nu a scăpat de pedeapsă

După ce s-a predat, Marin Burtea a fost arestat și anhetat pentru: amenințare, violență în familie și lipsire de libertate.

 

Taguri: