Cum a încercat o mașină Tesla să-și omoare șoferul. Povestea a devenit virală

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 iun 2024, 01:50

Cum a încercat o mașină Tesla să-și omoare șoferul

Sursa: Unsplash

Tesla este cunoscută pentru inovațiile pe care le aduce autoturismelor, dar și pentru că poate conduce singură, însă caracteristice ei nu sunt tocmai sigure.

Mai multe persoane au avut diferite experiențe înspăimântătoare atunci când se aflau la volanul unei mașini Tesla, însă un bărbat a povestit cum mașina sa a încercat să îl ucidă.

Citește și: Acțiunile Tesla scad după ce a redus din nou prețurile în China!

Cum a încercat o mașină Tesla să-și omoare șoferul

Noaptea a început normal pentru Fred Lambert, un pasionat al mașinilor Tesla, însă totul avea să se schime atunci când mașina sa a vrut să îl ucidă. Bărbatul se afla la volanul mașinii, în drumul său spre Montreal, iar cum această mașină avea opțiunea de a conduce singură, Fred Lambert a decis să profite de aceasta pentru acest drum lung. 

Tesla a fost astfel dată pe modul de Full Self-Driving, însă o eroare a automobilului era să îl ucidă pe șofer de două ori în timp ce se afla pe autostradă.

Acesta își setase viteza medie la 118 km/h, atunci când sistemul s-a mutat automat pe banda din stânga pentru a depăși o mașină. În timpul acestei depășiri, șoferul a simțit că mașina se îndreptă prea mult pe stânga, însă a avut noroc că a folosit sistemul așa cum recomandă Tesla, mai exact cu mâinile pe volan și ochii pe șosea. 

Șoferul a reușit să preia controlul mașinii, iar pentru a mai da o șansă sistemului, acesta a decis să mai pună în funcțiune modul de Full Self-Driving, însă bărbatul a reușit să facă aceeași greșeală.

De fiecare dată când mașina depășea alte autovehicule, aceasta se îndrepta foarte mult spre dreapta. În această situație, pe șosea se afla un loc de întoarcere, iar mașina a încercat să intre în el cu viteză maximă, relatează electrek.co

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Evoluția Tesla: De la Viziune la Realitatea Mașinilor Electrice

De ce Tesla a scăzut prețurile în China?

De aproximativ o lună, Tesla a decis ca versiunile sale de performanţă şi cu autonomie lungă Model Y să aibă un preț mai mic decât cel inițial, în China. Aceasta este prima astfel de reducere pe care Tesla o face pentru China, chiar dacă producătorul de autoturismul a încercat și alte moduri de stimulare a creșterii vânzărilor.

Această măsură a fost implementată după ce vânzările de vehicule Tesla fabricate în China au scăzut cu 31% în iulie față de iunie, când s-a sesizat pentru prima oară o scădere, în timp ce vânzările grupului chinez BYD au crescut faţă de iunie. Modelul Y are ca și preț de pornire suma de 14.000 de yuani sau 1.935 dolari. 

Model Y Long Range are și acesta parte de un preț de pornire redus, ajungând acum la 299.900

de yuani, fiind simțită o scădere de 4,5%. Între 14 august și 30 septembrie, cumpărătorii versiunilor entry-level, cu tracţiune spate, ale vehiculelor Model 3 aflate pe stoc vor primi subvenţii de asigurare în China în valoare de 8.000 de yuani, relatează stirileprotv.ro

Citește și: Acționarii Tesla se plâng că Elon Musk este prea distras sa conduca

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.