Cum a murit Al Capone, cel mai faimos gangster din istorie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 ian 2023, 10:00

Cum a murit Al Capone, cel mai faimos gangster din istorie

Sursa: Facebook Al Capone

În urmă cu 76 de ani, Al Capone a murit în urma unor probleme grave de sănătate, ce au început să îi afecteze intelectul.

Cel mai faimos gangster din istorie a murit la data de 25 ianuarie 1947, după ani de când sănătatea sa mentală a avut de suferit. Iată cum a murit Al Capone.

Citește și: 4 lucruri interesante despre Al Capone. Marele mafiot își ura porecla după care era cunoscut

Cum a murit Al Capone

La data 25 ianuarie 1947, cel mai mare gangster din istorie a murit, din cauza unor probleme de sănătate netratate la timp. Al Capone a murit la vârsta de 48 de ani, iar la decesul său a ajutat o problemă de sănătate cu care acesta se confrunta încă din tinerețe, mai exact cu sifilis.

Al Capone s-a îmbolnăvit de sifilis înainte să ajungă un mare gangster, pe vremea când era bodyguard la un bordel.

Acest diagnostic nu a fost tratat de către gangster, așa că a ajuns să îi sfârșească viața.

Acest diagnostic a ajuns să îi afecteze capacitățile intelectuale, acesta purta mănuși și geacă groasă în celula încălzită a închisorii, nu mai putea să îndeplinească ordinile primite în detenție, iar soția sa a cerut ca acesta să fie eliberat. La data de 16 noiembrie 1939, acesta a fost eliberat din cauza stării sale medicale, dar și pentru purtarea bună pe care a avut-o cât timp acesta a fost închis.

Al Capone a fost unul dintre primii pacienți tratați cu penicilină, în anul 1942, însă acest tratament nu a funcționat pentru gangster. Cu doar câteva zile înainte să moară, Al Capone avea mentalitatea unui copil de 12 ani, acesta vorbea cu persoane decedate și se plimba prin casă în căutarea unei comori.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu patru zile înainte să moară, gangsterul a suferit un atac cerebral, însă soția l-a sunat imediat pe medic pentru a i se atribui medicamente, cu toate că a trecut peste această criză, acesta se lupta și cu bronhopneumonie, însă toate aceste probleme de sănătate l-au omorât.

Citește și: Cine sunt cei doi soți care au murit într-o dublă crimă la Bran! Amândoi au fost găsiți morți în casă, cu capetele zdrobite

Al Capone este considerat cel mai faimos gangster din istorie

Al Capone este considerat în continuare cel mai mare gangster din istorie, asta deoarece în anul 1920, atunci când alcoolul era interzis, mafiotul făcea diferite operațiuni ilegale legate de contrabandă și jocuri de noroc.

Cel mai cunoscut moment pentru care este cunoscut Al Capone este masacrul de Sfântul Valentin. În anul 1929, mafiotul domina comerțul illegal al băuturilor de alcool din Chicago, până un rival de al său și-a făcut apariția.

Moran, rivalul lui Capone, a încercat să îl omoare pe cel ce l-a învățat arta afacerilor ilegale, Torrio, dar și pe Al Capone. Capone a făcut un plan, alături de asasinul său, McGurn, pentru a îl omorî pe Maran.

Planul a avut loc la data de 14 februarie 1929, chiar de Ziua Îndrăgostiților, atunci atacatorii au omorât 7 oameni. Al Capone a fost în final închis pentru 22 de capete de acuzare de evaziune fiscal, însă niciodată pentru masacru.

Citește și: Cine este autorul masacrului de la o școală din Rusia- Cel puțin 15 persoane au fost ucise şi 40 rănite, printre care copii

Surse: Facebook Al Caponeomofon.com, monden.ro 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.