Cum a murit Luciano Pavarotti. Au trecut 15 ani de la trecerea în neființă a celebrului tenor

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 iun 2023, 02:50

De ce a murit Luciano Pavarotti 

Sursa: Facebook

Incredibilul Luciano Pavarotti ar fi împlinit vârsta de 87 de ani, însă în urmă cu 15 ani aceste s-a stins din viață.

Luciano Pavarotti a făcut primii pași în lumea muzicală la vârsta de 9 ani, când a început să cânte alături de tatăl său în corul unei biserici. Tenorul a făcut câteva ore de canto în adolescență după care și-a început cariera în pedagogie, timp de doi ani, până a ales să își folosească darul musical pe care îl deține.

Citeste si: Opera Națională București intră în al doilea secol de existență După o stagiune centenară de succes, repornim la drum cu Promenada Operei, ediția a XII-a, în 27 august pe esplanada Operei Naționale București

Cum a murit, de fapt, Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti a murit la data de 6 septembrie 2007, în urma cancerului pancreatic. Chiar dacă această boală i-a luat viața, tenorul a mai avut parte și de alte intervenții medicale cu doar doi ani înainte de deces.

La începutul primăverii anului 2005, Luciano Pavarotti a suferit o intervenție chirurgicală la gât pentru repararea a două vertebre, chiar în timpul turneului său de adio ce a început în anul 2004 după peste 40 de ani de carieră.

La începutul anului 2006 acesta a mai suferit și o intervenție asupra spatelui, iar după aceasta, tenorul a contactat o infecție în timp ce se afla internat la spitalul din New York. Astfel, concertele care urmau să aibă loc în SUA, Canada și Marea Britanie au fost anulate.

Tot în anul 2006, în timpul turneului de adio, Luciano Pavarotti a fost diagnosticat cu cancer pancreatic.

Aceasta a trecut și printr-o intervenție chirurgicală majoră la nivelul abdomenului încercând astfel să lupte împotriva bolii, dar și pentru a putea continua turneul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cu toate încercările lui, tenorul Luciano Pavarotti a fost găsit fără suflare la data de 6 septembrie 2007 în casa sa din Modena.

Citeste si: Care este instrumentul muzical la care trebuie să înveți să cânți în funcție de zodie

Luciano Pavarotti a fost considerat cel mai bun tenor din lume

Luciano Pavarotti este singurul tenor ce a vândut peste 100 de milioane de înregistrări de-a lungul carierei sale muzicale.

Debutul în cariera muzicală a lui Luciano Pavarotti a avut loc în anu 1961, pe scena Operei Reggio Emilia, cu rolul Rodolfo, din opera „Boema“ de Giaccomo Puccini.

În 1965, a fost partenerul Joanei Sutherland în „Lucia di Lammermoor“, pentru prima oară pe o scenă americană. Un an mai târziu, a debutat în „I Capuletti e di Montecci“ de Bellini, pe scena Scalei din Milano, iar în 1968, a interpretat din nou rolul lui Rudolf în opera „Boema“, de data aceasta la Metropolitan, în New York. În 1986, a cântat, pentru prima oară, pe o scenă din China, iar la 3 mai 1990 a debutat la Moscova.

Luciano Pavarotti și-a făcut apariția și în România, în anul 1991. Concertul a fost organizat cu ocazia „eclipsei de soare a Mileniului“, la București, pe scena modulară din Piața Constituției.

Citeste si: A murit Teresa Berganza, legendara mezzosoprană spaniolă. Aceasta era considerată „cea mai mare Carmen a operei”

Surse: ziarullumina.ro, fanatik.ro