Cum a reacționat Klaus Iohannis după ce mai multe resturi dintr-o dronă rusească au fost identificate pe teritoriul țării noastre: „Am solicitat investigarea de urgență”

Author: Lavinia Medrea

Cum a reacționat Klaus Iohannis după ce mai multe resturi dintr-o dronă rusească au fost identificate pe teritoriul țării noastre

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a avut prima reacție în legătură cu resturile provenite de la o dronă rusească în Tulcea.

Klaus Iohannis a avut prima reacție în legătură cu resturile unei drone rusești găsite pe teritoriul României, în Tulcea, în localitatea Plauru, la granița cu Ucraina. Bucățile au fost găsite în urma atacurilor care au avut loc noaptea trecută la porturile de la Dunăre ale Ucrainei.

Cum a reacționat Klaus Iohannis

Azi, la Palatul Cotroceni, în deschiderea Summitului celor 3 Mări, Klaus Iohannis, președintele României, a avut prima reacție în legătură cu resturile de dronă rusească găsite în Tulcea.

Citește și: Iulian Gherguț a fost eliberat şi adus în ţară. Klaus Iohannis: „Salut eliberarea cetăţeanului român răpit în Burkina Faso”

„Doresc să mă refer la informațiile de ultimă oră privind identificarea, de către MApN, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă. Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns

pe teritoriul României. În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Așa cum am mai menționat, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița românească.

Suntem însă alerți și în contact permanent cu ceilalți aliați din NATO.

Citește și: Klaus Iohannis, apel la autorități după ce patru oameni s-au stins din viață în urma fenomenelor meteo extreme din România

O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, a declarat Klaus Iohannis.

Reacția ministrului Apărării, Angel Tîlvăr

Și ministrul Apărării, Angel Tîlvar, a avut o reacție în urma găsirii pe teritoriul României a resturilor din drona rusească.

„Da, în această zonă. Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuții în spațiul public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți care pot fi de la o dronă.

O să merg și la Chilia, apoi o să merg și la Galați care chiar dacă este la o distanță mare, trebuie să discutăm cu autoritățile orașului să asigurăm populația că viața se poate desfășura normal. S-a văzut că într-un interval destul de redus din punct de vede temporal au fost o serie de atacuri împotriva facilităților portuare ucrainene, cred că e important să întărim și noi măsurile de vigilență.
Vom avea mai multe puncte de observație și mai multe patrule​”
, a spus Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.