Cum a reușit Leon Dănăilă să treacă peste pierderea soției. Alexandrina Dănăilă a murit în 2006

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 21 oct 2022, 08:25

Leon Dănăilă și Denise Rifai

Sursa: Kanal D

Leon Dănăilă a vorbit la "40 de întrebări cu Denise Rifai" despre singurătate. Celebrul neurochirurg și-a pierdut soția în 2006.

Leon Dănăilă a mărturisit la "40 de întrebări cu Denise Rifai" că nici nu s-a gândit să se recăsătorească atunci când și-a pierdut soția, pe Alexandrina, în 2006. Cei doi au fost căsătoriți timp de 46 de ani.

Leon Dănăilă a dezvăluit că îi este recunoscător soției că l-a convins să vină la București pentru a fi medic aici și că l-a ajutat și cu dactilografierea lucrărilor sale științifice.

"Eu scriam de mână, ea dactilografia. Nici acum nu știu să scriu la calculator, am o secretară, pe care o plătesc, care îmi scrie lucrările la calculator.

Îi sunt recunoscător soției pentru că m-a ajutat cu scrisul la mașina de scris și că m-a îndrumat să vin la București să fiu rezident, îmi spunea că aici se dă ora exactă", a declarat Leon Dănăilă la "40 de întrebări cu Denise Rifai".

”Am rămas cu o dragoste cum nu se poate spune, nu am mai găsit altă persoană, nici nu am căutat, mi-am dirijat activitatea către a citi, a scrie, către cercetare, am făcut multe descoperiri. Am extrapolat lipsa soției cu activitățile mele profesionale. Fiecare are psihologia lui aparte. Dar fără dragoste nu realizezi nimic nici în profesie, nici în căsătorie”, declara anterior Leon Dănăilă.

Citeste si: Răzvan Lucescu, cu ochii în lacrimi la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „E normal să plâng, să îmi dea lacrimile” Ce îl emoționează pe antrenorul de fotbal

Cum a reușit Leon Dănăilă să treacă peste pierderea soției

Leon Dănăilă a dezvăluit la emisiunea prezentată de Denise Rifai că a reușit să treacă peste pierderea imensă a soției refugiindu-se în studiu, în citit și scris.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Singurătatea este foarte grea. Ajungi într-o casă goală, nu ai cu cine să discuți, dar eu m-am refugiat în citit și în scris", a spus Leon Dănăilă la "40 de întrebări cu Denise Rifai". 

Leon Dănăilă mergea în fiecare zi cu flori la soția lui atunci când aceasta era în spital, chiar și când era în comă.

Soția lui, Alexandrina, a fost operată de mai multe ori, dar, din nefericire, nu s-a putut vindeca după ce s-a îmbolnăvit.

”În acest timp, soțul ei i-a dus în fiecare zi flori, un gest care a continuat și atunci când Alexandrina era în comă”, scria presa botoșăneană despre Leon Dănăilă.

"Trăiești cu un om atâția ani de zile. Dacă la un moment dat una dintre persoane se îmbolnăvește nu poți să nu faci gesturi tot frumoase, ca și înainte, cu speranța că poate își va reveni. Eram conștient că boala era destul de gravă, de două ori a fost operată, după a doua nu s-a mai putut redresa. Nici nu mâncam, în câteva săptămâni am slăbit vreo 15 kilograme. Este ceva de neimaginat", spunea Leon Dănăilă despre momentul trist al pierderii soției sale, Alexandrina.

Citeste si: Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Lucrăm mână-n mână cu Dumnezeu”

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.