Cum a reușit o femeie să fraudeze o altă femeie timp de 12 ani. A convins-o să-i trimită aproape 290.000 de dolari de-a lungul timpului

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 20 sep 2023, 06:25

A convins-o să-i trimită aproape 290.000 de dolari de-a lungul timpului

Sursa: PixaBay

O femeie din China a fost arestată după ce s-a dat drept bărbat pe rețelele de socializare, timp de 12 ani, și a păcălit o altă femeie, care îi era iubită, convingând-o să-i trimită periodic bani.

O femeie a fost păcălită timp de 12 ani de o altă femeie care s-a dat drept bărbat, sub identitatea unui cunoscut prezentator de televiziune, și a făcut-o să-i trimită constant bani, ajungând să obțină de la ea aproape 290.000 de dolari. Șocul cel mai mare a fost când victima a aflat că „partenerul” ei de 12 ani era, de fapt, prietena ei cea mai bună, relatează South China Morning Post.

Cum a reușit o femeie să fraudeze o altă femeie timp de 12 ani

Escroaca, identificată drept Yu, a pledat vinovată și le-a mărturisit anchetatorilor că totul a început încă de când erau adolescente. Mama lui Li, victima fraudată de Yu, i-a spus escroacei, în glumă, că nu-și va găsi prea ușor un soț, deoarece nu are un aspect fizic plăcut.

Din cauza acestei remarci, Yu a promis că se va răzbuna.

Citește și: Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA în dosarul Tel Drum, la cinci ani de la deschiderea anchetei pentru constituirea unui grup infracțional organizat

La câțiva ani distanță, Yu s-a lăudat în fața lui Li că se cunoaște cu un prezentator TV care își căuta soție. Pentru că a fost interesată, Yu a pus-o în legătură cu acesta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Yu s-a ocupat să-și creeze profiluri pe rețelele sociale cu numele și pozele prezentatorului TV și a intrat în discuții cu Li. Pentru că își cunoștea prietena, știa exact cum să o vrăjească și s-o cucerească. Singura problemă rămânea menținerea relației la distanță doar în mediul virtual, astfel că de fiecare dată când Li voia să se vadă cu prezentatorul TV, Yu găsea o scuză ca acest lucru să nu se întâmple, fiind și imposibil.

Pentru a o ține pe Li interesată de „el”, Yu îi făcea declarații de dragoste constant.

Yu nu avea în plan să-și fraudeze prietena, de fapt

Se pare că Yu nu voia, de fapt, să-și fraudeze prietena, dar în 2018 a avut nevoie disperată de bani și era conștientă că Li era dispusă să facă orice pentru iubitul ei, prezentator TV. Escroaca a început să vină cu tot felul de pretexte pentru a-i cere bani, iar Li a fost mai mult decât bucuroasă să-și ajute partenerul.

Citește și: Un tânăr care a fost respins la interviul de angajare de la un restaurant s-a răzbunat și a atacat clienții cu un cuţit

La începutul anului 2022, Li a rămas fără bani și a început să adune datorii, motiv pentru care i-a cerut „iubitului ei” să se vadă. Pentru că Yu găsea în continuare pretexte, Li a amenințat că va apela la poliție dacă nu va primi toți banii înapoi. 

Pentru că a fost constrânsă de situație, Yu a recunoscut tot ce a făcut și a sperat că prietena ei o va ierta. Sinceritatea ei nu a funcționat, astfel că Li a depus plângere la poliție, iar escroaca a fost arestată, ancheta fiind în curs.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.