Cum a reușit un bărbat cunoscut pe Internet să convingă o româncă să îi trimită bani. Suma este de ordinul miilor

Author: Lavinia Medrea

Suma este de ordinul miilor

Sursa: PixaBay

O femeie în vârstă de 43 de ani, din județul Caraș-Severin, a fost păgubită de 20.000 de dolari de un bărbat cunoscut pe Internet. Minciuna folosită de acesta este halucinantă!

Bărbatul a mințit-o pe victima lui spunându-i că este comandant de navă, după care i-a promis că se va muta cu ea în România, a declarat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), potrivit  Agerpres.

Cum a reușit un bărbat să convingă o româncă să îi trimită 20.000 de dolari

Cum a reușit un bărbat să convingă o româncă să îi trimită 20.000 de dolari
[Sursa: PixaBay]

Femeia a depus o plângere penală la IPJ Caraş-Severin pentru înşelăciune, povestind că, timp de opt luni, a vorbit cu un bărbat care a convins-o să îi dea în jur de 20.000 de dolari, în mai multe tranşe, în diferite conturi, cu pretextul ridicării unui colet care ar fi conţinut bani şi lingouri, trimis de bărbat în România sub forma unui cadou.

Citește și: Trei bărbați au reușit să păcălească sute de persoane din Cluj-Napoca. Oamenii au cumpărat apartamente în blocuri fantomă

„Specific acestei metode de înşelăciune, victimele escrocilor sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă. Atunci încep şi cererile de împrumuturi sau de achitare a taxelor vamale pentru ridicarea unor presupuse cadouri trimise de escroci victimelor. De regulă, conversaţiile se poartă prin intermediul unor aplicaţii criptate, ceea ce îngreunează mult atât identificarea autorilor, cât şi dovedirea faptelor acestora”,  a declarat sursa menționată anterior.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Recomandările polițiștilor

Sumele de bani pe care escrocii le obțin de la victimele lor trec prin mai multe circuite financiare dificile. Așadar, banii sunt trimiși de la un om la altul, în conturi diferite, prin diverse medii financiare bancare și nebancare, pentru a da impresia de legalitate în încasarea finală, au declarat reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

Citește și: Cum a reușit o femeie să fraudeze o altă femeie timp de 12 ani. A convins-o să-i trimită aproape 290.000 de dolari de-a lungul timpului

Poliţiştii sfătuiesc cetăţenii să nu trimită bani străinilor şi să nu transmită datele personale unor oameni pe care nu-i cunosc sau care apar, de nicăieri, pe Internet să-i abordeze. 

De asemenea, polițiștii mai afirmă că discuțiile purtate pe diferite rețele sociale trebuie să fie obligatoriu păstrate, în caz că vor fi necesare ca probe pentru infracțiunea de înșelăciune. 

 

Taguri: