Cum a reușit un bărbat să scape de facturile la căldură. Improvizația acestuia l-ar fi putut costa viața

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 12 mar 2024, 09:03

Cum a reușit un bărbat să scape de facturile la căldură. Improvizația acestuia l-ar fi putut costa viața

Sursa: Pexels.com

Un bărbat din Dolj, sătul de plățile uriașe la căldură, s-a decis să improvizeze și a construit o instalație de captare a gazului din sol. Autoritățile au fost șocate să descopere riscul la care s-a supus bărbatul.

Într-un sat din județul Dolj, oamenii își expun viețile unui pericol iminent fără să conștientizeze riscurile la care se expun.

Cum a reușit un bărbat să scape de facturile la căldură

În timpul măsurătorilor recente, autoritățile au descoperit practici periculoase legate de captarea gazului din sol, o metodă ingenioasă, dar plină de pericole, folosită de un localnic pentru a-și încălzi locuința și a evita costurile ridicate ale facturilor.

În cadrul eforturilor de evaluare a riscurilor, echipele de anchetatori au fost șocate să descopere în curtea unui localnic o instalație improvizată de captare a gazului din sol. Cu toate că metoda pare a fi eficientă în ceea ce privește economisirea banilor, aceasta nu ține cont de pericolele iminente asociate cu manipularea gazelor inflamabile.

Citește și: Ministerul Energiei datorie de 2 miliarde de lei către furnizori: Cât timp se va mai aplica schema de plafonare la energie și cum vor fi afectați românii

Fără a lua în considerare consecințele, bărbatul în cauză a dezvoltat un sistem ingenios care îi permitea să alimenteze aragazul și soba folosind gazul captat din sol. În timp ce își căuta propria soluție la costurile ridicate ale încălzirii, localnicul nu s-a oprit să reflecte la pericolul la care se expunea și la riscurile iminente de explozie sau intoxicare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai multe gospodării au fost evacuate

Autoritățile, conștiente de gravitatea situației, au decis să evacueze 7 gospodării din zonă, după ce măsurătorile au arătat concentrații de gaze extrem de periculoase, atingând chiar și 100%. Într-o mișcare preventivă, afișe au fost amplasate la fiecare locuință, avertizând locuitorii cu privire la pericolul iminent de explozie.

„La una dintre locații avem un puț forat, din ce ne-am dat seama, iar la cealaltă am găsit un fel de instalație improvizată, o țeavă, unde am găsit și acolo mici scăpări

de gaz. Totul s-a izolat, s-a balizat, a rămas sub supraveghere, totul se monitorizează”, a transmis Marian Costea, inspector ISU Dolj. 

Citește și: Cine sunt românii care vor beneficia de un nou ajutor financiar în anul 2024. Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii

Eforturile de evaluare a situației continuă, iar pompierii vor efectua măsurători suplimentare în toate gospodăriile din localitate.

În zilele următoare, specialiștii în gestionarea gazelor vor fi aduși în zonă pentru a extrage gazul din sol și pentru a minimiza riscurile la care comunitatea este expusă.

Incidentul din satul din Dolj servește drept avertisment clar cu privire la pericolele inconștienței și a căutării unor soluții neortodoxe în gestionarea gazelor inflamabile.