Cum a reușit un cuplu de români să producă o pagubă de peste 16.000 de lei unor hoteluri din Sinaia! Au plecat fără să achite masa și cazarea

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 aug 2024, 13:38

Cum a reușit un cuplu de români să producă o pagubă de peste 16.000 de lei la două hoteluri din Sinaia!

Sursa: pexels.com

Pagubă de peste 16.000 de lei, la două hoteluri din Sinaia, realizată de un cuplu din Câmpina.

Un cuplu din Câmpina a relizat o pagubă de peste 16.000 de lei la două hoteluri din Sinaia. Acești au reușit să plece fără să achite cazarea și masa. Poliția a deschis un dosar penal de înșelăciune.

Pagubă de peste 16.000 de lei produsă la două hoteluri din Sinaia de un cuplu român

Un cuplu din Câmpina a provocat o pagubă de peste 16.000

de lei la două hoteluri din Sinaia, după ce s-au cazat pentru câteva zile și au plecat fără să achite masa și cazarea. Incidentul, care a avut loc în perioada iulie-august, a dus la deschiderea unui dosar penal pentru înșelăciune, cuplul fiind acum în atenția autorităților.

Potrivit anchetatorilor, cei doi soți au folosit o schemă ingenioasă pentru a evita plata serviciilor. La începutul șederii, ei rezervau camere pentru doar câteva zile.

Apoi, înainte de expirarea perioadei de cazare, unul dintre ei, de obicei soția, strângea bagajele și pleca din hotel pe ușa din spate, în timp ce soțul o urma la scurt timp. Această metodă le permitea să părăsească hotelurile fără să fie observați de personalul de serviciu.

Primele sesizări au fost făcute pe 28 august, când o femeie a alertat poliția că două persoane încercau să plece dintr-o unitate de cazare din Sinaia fără a plăti contravaloarea serviciilor.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sinaia au intervenit rapid și l-au identificat pe bărbatul de 37 de ani, care împreună cu soția sa, ar fi beneficiat de servicii de cazare în valoare de aproximativ 7.800 lei în perioada 22-28 august. În urma anchetei, polițiștii au descoperit că femeia plecase deja de la hotel și se afla pe peronul gării din Sinaia, pregătindu-se să părăsească localitatea.

Citește și: Tragedie la Păltiniș: Un turist străin de 20 de ani și-a pierdut viața după ce ATV-ul în care era pasager a căzut într-o prăpastie de 100 metri

Cei doi soți au mai fost implicați într-un alt incident similar

Potrivit adevarul.ro, autoritățile au aflat că cei doi soți au mai fost implicați într-un alt incident similar. Între 30 iulie și 6 august, ei au beneficiat de servicii turistice în valoare de aproximativ 8.300 lei la un alt hotel din Sinaia, fără a plăti factura. Astfel, prejudiciul total adus celor două hoteluri a ajuns la aproximativ 16.100

lei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Polițiștii au acționat rapid după ce au fost informați despre fraudă, iar cei doi soți au fost reținuți pentru 24 de ore.

În prezent, cuplul se află în fața procurorilor, care vor decide asupra măsurilor preventive necesare. Dosarul penal a fost deschis pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar autoritățile continuă cercetările pentru a aduna toate dovezile necesare și a lua măsurile corespunzătoare.

Această situație a scos în evidență importanța măsurilor stricte de verificare și monitorizare a clienților în sectorul turistic. Hotelurile din Sinaia, precum și alte unități de cazare, sunt acum mai conștiente de riscurile potențiale și trebuie să implementeze proceduri mai riguroase pentru a preveni asemenea fraudă. Este esențial ca personalul hotelier să fie vigilent și să se asigure că toate plățile sunt efectuate conform termenilor și condițiilor stabilite.

De asemenea, cazul subliniază importanța colaborării între unitățile de cazare și autoritățile locale pentru a combate problemele legate de fraudele în turism. Măsurile preventive și procedurile de verificare a identității clienților pot reduce semnificativ riscul de înșelăciuni și pot proteja interesele afacerilor din domeniu.

Citește și: Momentul înfiorător în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan! Șoferul autoturismului a filmat totul

În concluzie, cuplul din Câmpina a reușit să creeze o situație dificilă pentru cele două hoteluri din Sinaia, dar acțiunile autorităților sunt un exemplu de cum se poate răspunde eficient la astfel de provocări. Dosarul penal va continua să fie investigat, iar cei doi soți riscă acum pedepse severe pentru acțiunile lor ilegale, iar industria turistică este acum mai pregătită să facă față unor asemenea probleme în viitor.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.