Cum a reușit un cuplu să fure 400.000 de lei de la mai multe magazine online, prin opțiunea de retur. Cei doi tineri riscă trei ani de închisoare

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 13 iul 2023, 04:45

Cum a reușit un cuplu să fure 400.000 de lei de la mai multe magazine online, prin opțiunea de retur

Sursa: PixaBay

Un cuplu de tineri din Capitală s-a ales cu aproape 400.000 de lei, după ce au înșelat mai multe magazine online cu opțiunea de retur.

Cei doi achiziționau haine scumpe de firmă, apoi făceau retur cu îmbrăcămintea lor veche și primeau banii înapoi. Pentru a nu fi descoperiți, tinerii utilizau sute de conturi false de clienți, dar asta nu i-a ajutat prea mult timp. 

Un cuplu a furat 400.000 de lei prin opțiunea de retur a produselor

„Poliția a identificat 323 de comenzi plasate de cei doi suspecți.

În intervalul aprilie-august 2022, aceștia au reușit să fure haine și pantofi în valoare totală de 385.000 lei, adică echivalentul a 78.000 de euro”, arată Observator,

„După ce le-ar fi primit, aceștia le-ar fi returnat, dar în coletele de retur ar fi introdus haine second hand sau alte haine murdare, după care ar fi primit bani din partea societății comerciale respective şi articolele erau vândute pe site-uri de profil”, a declarat Bogdan Ghebaur, de la Poliția Capitalei.

Citeste si: Cum a reusit o elevă să păcălească cu 40.000 de euro un bărbat cu 30 de ani mai în vârstă decât ea. El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook și a crezut că este iubirea vieții lui

Magazinele care au fost jefuite au făcut o reclamație la Poliție în privința tinerilor care le-au tras țeapă. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Noi acelor clienți le returnăm în 30 de minute banii pe card, din momentul în care au băgat în easybox produsul. Sigur că tu, în loc de blugii ăia, poţi să bagi alţi blugi şi avem acest risc”, a explicat Robert Berza, director platforme vânzări. 

Cei doi tineri riscă trei ani de închisoare pentru înșelăciune

Anchetatorii au urmărit conturile în care cuplul solicita returul banilor.

Au fost identificați o femeie de 37 de ani şi un bărbat în vârstă de 36 de ani, după ce s-au lăudat cu produsele pe Facebook, lucru care a fost un plus la depistare pentru polițiști. 

Citeste si: Concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice se vor desfășura după noi reguli. Cum se vor da probele și ce trebuie să știe candidații

„Îşi vor întări măsurile! În cazul acesta, particular, algoritmul a considerat safe (n.r.:

sigur) un client care nu era safe. Nu putem să suferim noi toţi, zeci de mii de clienţi care suntem oneşti, pentru unul care nu e onest”, a declarat Cosmin Costea, expert in comerț online.

Dacă judecătorii sunt convinși cu probele puse la dispoziție de anchetatori, cuplul de tineri care a furat și bani, și produse, poate să facă trei ani de închisoare pentru înşelăciune „retur second-hand”.