Cei doi achiziționau haine scumpe de firmă, apoi făceau retur cu îmbrăcămintea lor veche și primeau banii înapoi. Pentru a nu fi descoperiți, tinerii utilizau sute de conturi false de clienți, dar asta nu i-a ajutat prea mult timp.
Un cuplu a furat 400.000 de lei prin opțiunea de retur a produselor
„Poliția a identificat 323 de comenzi plasate de cei doi suspecți.
„După ce le-ar fi primit, aceștia le-ar fi returnat, dar în coletele de retur ar fi introdus haine second hand sau alte haine murdare, după care ar fi primit bani din partea societății comerciale respective şi articolele erau vândute pe site-uri de profil”, a declarat Bogdan Ghebaur, de la Poliția Capitalei.
Magazinele care au fost jefuite au făcut o reclamație la Poliție în privința tinerilor care le-au tras țeapă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
„Noi acelor clienți le returnăm în 30 de minute banii pe card, din momentul în care au băgat în easybox produsul. Sigur că tu, în loc de blugii ăia, poţi să bagi alţi blugi şi avem acest risc”, a explicat Robert Berza, director platforme vânzări.
Cei doi tineri riscă trei ani de închisoare pentru înșelăciune
Anchetatorii au urmărit conturile în care cuplul solicita returul banilor. Au fost identificați o femeie de 37 de ani şi un bărbat în vârstă de 36 de ani, după ce s-au lăudat cu produsele pe Facebook, lucru care a fost un plus la depistare pentru polițiști.
„Îşi vor întări măsurile! În cazul acesta, particular, algoritmul a considerat safe (n.r.: sigur) un client care nu era safe. Nu putem să suferim noi toţi, zeci de mii de clienţi care suntem oneşti, pentru unul care nu e onest”, a declarat Cosmin Costea, expert in comerț online.
Dacă judecătorii sunt convinși cu probele puse la dispoziție de anchetatori, cuplul de tineri care a furat și bani, și produse, poate să facă trei ani de închisoare pentru înşelăciune „retur second-hand”.