Cum a scăpat Delia Budeanu de cancer fără să urmeze tratamentul. Detaliul neștiut care i-a adus sfârșitul la ani buni de la vindecare

Autor: Bianca Vidoi

Delia Budeanu

Sursa: Gabriela Firea Facebook

Delia Budeanu a fost una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, iar în urmă cu câteva zile a trecut la cele veșnice, iar acesta este detaliul ce i-a adus sfârșitul.

Delia Budeanu a fost una dintre cele mai iubite prezentatoare TV din România, având o carieră de peste 20 de ani pe micile ecrane, iar în urmă cu câteva zile aceasta s-s stins din viață. Puține persoane știu că Delia Budeanu s-a luptat cu cancerul și a reușit să bată boala cruntă fără a urma tratamentul. Iată care este detaliul neștiut care i-a adus sfârșitul la ani buni de la vindecare.

Cum a scăpat Delia Budeanu de cancer fără să urmeze tratamentul

Delia Budeanu a fost diagnosticată cu cancer în anul 1993, însă aceasta nu și-a pus niciodată cariera pe locul doi, indiferent de starea ei de sănătate, apărând pe micile ecrane până în anul 1998. În anul 2002 aceasta a povestit în cadrul unui interviu care a fost secretul ce a ajutat-o să câștige în fața cancerului cu care a fost diagnosticată.

În această luptă cu cancerul, Delia Budeanu a fost susținută întotdeauna de Radu, soțul acesteia. În acea perioadă, Delia Budeanu a povestit că ceea ce a ajutat-o să învingă cancerul a fost să nu ia în seamă diagnosticul pe care i l-au pus medicii. Prezentatoare TV povestea cum nu a crezut că poate să fie diagnosticată cu cancer și punea sub semnul întrebării toate părerile doctorilor la care mergea.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern

Prima dată când a mers la chimioterapie a experimentat o durere greu de suportat, iar pentru a își diminua starea de rău pe care o resimțea a decis să scoată două ingrediente și să lase doar o componentă, cea care avea calciu.

Astfel, timp de șase luni, Delia Budeanu nu a spus nimănui că rămâne doar cu componenta de calciu și medicii nu au reușit să își dea seama.

„La prima doză de chimioterapie mi-a fost foarte rău. Mi-a fost atât de rău încât am decis să scot două ingrediente și să las doar o componentă. Aceasta din urmă avea calciu. Fără să știe nimeni, am aruncat două la gunoi și una o făceam.

Nu am zis nimănui, că nu mi s-ar fi permis. Medicul n-a știut. Asistenta nu și-a dat seama ce fac.”, explica Delia Budeanu în cadrul unei emisiuni, potrivit dcnews.ro.

Delia Budeanu a simțit că moare după prima doză de chimioterapie

Delia Budeanu a explicat în cadrul aceleiași emisiuni că după prima doză de chimioterapie a resimțit niște stări pe care nu le-a experimentat niciodată.

Ficatul acesteia nu suporta tratamentul administrat, iar prezentatoarea TV povestea cum avea frisoane puternice și cum temperatura ei ajunsese la 40 de grade. Delia Budeanu a simțit în acele momente cum tratamentul ce trebuia să o salveze o ucide, așa că a decis să își ia soarta în propriile mâini.

Citește și: Primul mesaj transmis de Dan Negru după moartea Deliei Budeanu: „Îi țin minte vorbele” Ce lecție de viață a primit acesta de la prezentatoare TV în urmă cu mai mulți ani

„Sunt un exemplu! După prima doză de chimioterapie, ficatul meu nu suporta. Era să mor atunci. Aveam frisoane înfiorătoare. Patul meu din lemn de nuc- pus în mijloc- s-a izbit de perete cum nu s-a întâmplat nici la cutremur. Asemenea frisoane am avut! Apoi am avut temperatură 40 de grade. Era să mor și atunci am zis: „Vă arăt eu chimioterapie!” Dumnezeule.. dacă doamna doctor vede această emisiune... va spune că sunt o troglodită”, povestea Delia Budeanu.