Cum afecteaza depresia unei femei insarcinate copilul cand ajunge adolescent

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 18:06

Adolescentii din ziua de azi risca sa devina depresivi daca mamele lor au suferit de aceasta dispozitie in timpul sarcinii.

Cercetatorii avertizeaza ca pentru adolescentii de 18 ani poate fi mult mai evidenta aceasta stare. Studiile lor dezvaluie, de asemenea si faptul ca exista o diferenta intre depresia postnatala si cea de dinaintea sarcinii care afecteaza in egala masura copilul.

Tot ei spun ca hormonii responsabili cu stresul joaca un rol important. Acest lucru se intampla pentru ca nu exista o legatura directa intre depresia suferita de catre tata inaintea nasterii copilului.

Riscul este inca o data mai mare.Spre deosebire de depresia postnatala, mama nu poate proteja copilul de cea netratata cat timps e afla in pantece. Hormonii stresului care vin din depresie afecteaza copilul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”