Cum ajuta masinutele de jucarie ajuta la dezvoltarea coordonarii, echilibrului si abilitatilor motorii ale copilului?

Autor: O.P.
Actualizat: 22 apr 2020, 13:15

Cine are copii carora le place sa se joace cu https://www.bebelusjucaus.ro/trenulete-si-masinute/masinute de jucarie, stie ca este un joc care ar putea dura multe ore. In timp ce noi, adultii, ne gandim cum sa folosim aceasta ocazie pentru a face educatie in materie de siguranta rutiera sau pentru a-i invata regulile mai generale de deplasare, copiii stiu ca este un joc, inventeaza situatii si invata sa se relationeze cu ceilalti. De ce?

 

Multi experti considera jocul ca o forma de educatie si crestere, si ca toate acele jucarii pe care micutii nostri le au sunt principalul instrument al acestei activitati. Efortul de a reconstrui istoria celor mai comune jocuri ofera cea mai buna perspectiva pentru a vedea scopul lor educativ. Iar, masinutele de jucarie fac parte din aceasta istorie. Acum exista multe magazine care ofera jucarii, iar unele sunt cu adevarat dedicate si spectaculoase. Este si cazul magazinului online bebelusjucaus.ro, care ofera parintilor posibilitatea de a cumpara micutilor jucarii de calitate, la preturi foarte bune. Acum putem observa multe modele, cu functii multiple, in culori cat mai atractive. Masinutele de jucarie, ca si alte jucarii au insa o istorie in spate. Masinuta de jucarie, este o traditie a jocului care a inceput la sfarsitul secolului al XVI-lea, cand ducele Albrecht al V-lea al Bavariei a comandat mesterilor de la curte sa-i reconstruiasca resedinta la scara. A urmat o lunga traditie de miniaturi: case de papusi, miniaturi de nave, miniaturi de masini etc.

 

Dupa cum sugereaza expertii, intelegem valoarea educationala a jocurilor care reproduc realitatea atunci cand le vedem folosite de mai multi copii in acelasi timp. Masinile de jucarie, precum bucatariile si alte reproduceri, sunt jocuri care incanta si distreaza mult timp copiii, fie la gradinita, fie acasa. Masinuta de jucariei este un joc de relatii, indiferent daca copilul il joaca singur, inventand curse si provocari, sau daca il joaca intr-un grup, provocand cu adevarat pe cineva. Este o jucarie care atrage alti copii, construind relatii, hotarand regulile de joc si de utilizare. Masinile de jucarie sunt vazute, cu siguranta, de copii ca un obiect al lumii adultilor in formatul cel mai potrivit pentru mainile lor. Respectand proportiile si detaliile miniaturilor, copiii considera ca au puterea de a putea controla ceva atunci cand cresc, castigand incredere, motiv pentru care o masinuta de jucarie ii face face sa se simta mai in siguranta.

 

Este clar ca unul dintre marile beneficii ale jocului vine din impartasirea cu altii, dar cum se poate face mai usor trecerea de la jocul de unul singur la jocul comun? Simplu! Jucati-va cu el sau incurajati-l sa se joace cu alti copii. De exemplu, pentru a face jocul mai interesant puteti cumpara jocuri de tip rampa cu masinute, disponibila la bebelusjucaus.ro. Cu aceasta rampa se pot face curse si se pot inventa aventuri extraordinare. Beneficiul este socializarea si, desigur, distractia! Cu cat mai multe masinute, cu atat este mai bine!

 

Camera copilului este plina de masini imprastiate peste tot pe podea? Stati linistiti, nu sunteti singuri, se intampla si s-a intamplat si cu alti parinti inaintea dvs. Vehiculele de jucarie au fost intotdeauna prezente in dormitoarele copiilor. Bunicii si parintii nostri s-au jucat cu ele inaintea noastra si a copiilor nostri. In ciuda trecerii anilor, aceste jucarii raman printre preferatele copiilor: o distractie care uneste mai multe generatii.

 

V-ati intrebat vreodata ce anume din lumea auto ii fascineaza atat de mult copiii? De ce cer mereu masini noi si nu obosesc niciodata sa se joace cu ele?

 

In primul rand, putem spune ca micutii vad adesea vehicule in viata lor de zi cu zi: o vad pe mama si pe tata care le conduc si ii urca si pe ei de mai multe ori pe zi in ele. In timpul plimbarilor sunt intrigati de sunetele pe care le emit vehiculele; le place sa le strige numele sau sa le imite zgomotul, asa ca este normal sa le incorporeze in „micul joc al lumii”.

 

Manualele dedicate cresterii copiilor sunt pline de articole care evidentiaza importanta jocului in dezvoltarea psihofizica a copilului. Prin urmare, jocul este serios pentru copii, dar si pentru pediatri! Jucariile in miscare, precum vehiculele, sunt foarte bune pentru incurajarea miscarilor, deoarece in timp ce copiii se distreaza miscandu-le in spatiu lor apropiat, ei invata sa se miste si ei. Acest lucru este deosebit de important pentru copiii care incep sa se tarasca, deoarece jocul cu masinile le va oferi un motiv distractiv pentru a-i determina sa se deplaseze, devenind din ce in ce mai increzatori in miscarile lor. Tocmai prin acest tip de joc, concepte precum spatiul, forta si distanta isi au radacina. 

 

In concluzie, putem spune ca masinutele de jucarie ajuta la dezvoltarea coordonarii, echilibrului si abilitatilor motorii ale copilului. Cand copiii nostri vad un vehicul pe strada sau o imagine a acestuia, ei sunt intotdeauna gata sa sublinieze diferenta dintre un camion, un buldozer sau o ambulanta. Familiarizarea cu diferite tipuri de vehicule, chiar si in joc, ii ajuta sa invete numele lor si rolul lor social (de exemplu, daca sunt folosite pentru a transporta oameni sau lucruri sau pentru ce este folosit un tractor). Tocmai legatura dintre viata reala si joc este motivul pentru care masinutele de jucarie au trecut testul timpului! Nu ii privati pe micuti de astfel de jucarii. Le adora si, da, dupa cum vedem, ii ajuta sa se dezvolte si fizic, si emotional. Pentru a le oferi cele mai frumoase jucarii, intrati acum pe bebelusjucaus.ro. Veti avea de unde alege!