Cum aleg cel mai bun detergent pentru curatarea suprafetelor

Author: Oana Picerea

Curatenia din casa poate spune multe despre cine esti. De aceea, este important sa te ocupi cu atentie de acest aspect, astfel incat sa te bucuri de un confort sporit, in propria ta locuinta. Iar, pentru asta, este necesar sa investesti in produse de curatenie de calitate, care sa indeparteze eficient murdaria si sa ofere un aspect curat si bine-intretinut suprafetelor din casa. Asa ca, iti venim in ajutor cu unele sfaturi, astfel incat sa alegi cei mai buni detergenti, in functie de fiecare tip de suprafata.

Ce este un detergent profesional?

In primul rand, un detergent profesional este cel folosit pentru curatarea unei suprafete mai mari, avand o formula mai concentrata decat un detergent simplu de uz casnic. Insa, inainte de a achizitiona un detergent profesional, trebuie sa stii foarte bine pentru ce il vei folosi. Poti face alegerea in functie de mai multi factori. Spre exemplu, ia in calcul tipul de suprafata care trebuie curatata, dar si metoda de curatare. Prin urmarea, alegerea unui detergent potrivit este extrem de importanta pentru mentinerea calitatii materialului sau a suprafetei curatate.

In functie de suprafata, exista mai multe tipuri de detergenti disponibili, sub forma lichida, gel concentrat, pudra, pasta sau spray. Asa ca, iata ce fel de solutie poti folosi pentru fiecare tip de suprafata.

Pentru curatarea suprafetelor din lemn

Pentru curatarea mobilierului sau a parchetului din lemn, trebuie sa folosesti, intotdeauna, ustensile cu microfibra, care sa nu zgarie suprafata si care sa absoarba rapid excesul de apa. In ceea ce priveste alegerea detergentului, lemnul trebuie curatat cu solutii cu pH neutru. Poti opta pentru o solutie speciala pentru curatarea suprafetelor din lemn, care confera extraluciu si lasa o pelicula protectoare. Insa, ia aminte ca aceste solutii de curatare sa fie pulverizate pe laveta, si nu direct pe mobila. Astfel, vei proteja suprafața de excesul de lichide. Pentru intretinerea mobilierului din lemn, poti aplica si un spray de curatare pe baza de silicon sau o ceara de finisare a lemnului. Astfel, mobila ta isi va recapata luciul si va avea aspectul initial.

Pentru curatarea suprafetelor din sticla

Oglinzile si ferestrele din sticla reprezinta un magnet pentru murdarie, chiar daca sunt curatate frecvent. De multe ori, chiar si dupa o curatarea riguroasa, rezultatele nu par satisfacatoare. Sticla nu arata niciodata perfect curata, asa ca, este necesar sa o cureti cu produsele potrivite. Incearca sa folosesti o laveta cu microfibre, un stergator de geamuri cu lamela din cauciuc sau o laveta din piele de caprioara. Pentru a indeparta petele eficient, ai nevoie de un detergent de geamuri pe baza de alcool. In schimb, in cazul suprafetelor din sticla, nu sunt recomandate produsele abrazive, deoarece lasa urme sau zgarieturi.

Pentru curatarea suprafetelor din gresie

Pentru curatarea gresiei si a faiantei, sunt recomandare produsele care indeparteaza depunerile de calcar, urmele de vopsea, sau depunerile severe de murdarie. In general, detergentii pentru faianta si gresie au la baza alcool si substante tensioactive, destinate intretinerii placilor de ceramica. De obicei, detergentul pentru gresie sau faianta este un produs concentrat, care se utilizeaza diluat. Pentru curatarea placilor de ceramica, este necesara utilizarea unor bureti sau lavete moi. Aceste produse au calitatea de a se mula pe suprafata, reusind sa stearga murdaria cu succes, fara a afecta ceramica.

Pentru curatarea suprafetelor din fonta

Daca ai acasa o cada din fonta, ar trebui sa folosesti un detergent pe baza de clor care ii albeste suprafata si-i ofera mai multa stralucire. In plus, clorul functioneaza si ca dezinfectant. Insa, atunci cand folosesti o substanta pe baza de clor este necesar sa porti manusi si sa ai geamul deschis la baie, pentru a elimina vaporii toxici din aer.

 

Atunci cand folosesti detergenti profesionali de calitate, acestia trebuie sa isi faca efectul rapid si sa te ajute sa indepartezi eficient petele si urmele de murdarie. De asemenea, atunci cand alegi un detergent, trebuie sa tii cont de tipul de suprafata pe care urmezi sa il cureti, dar si de modul de folosire al solutiei. Incearca sa optezi pentru solutii de curatenie de calitate, care sa iti faca munca mai usoara, intr-un timp cat mai scurt. Pe IgienaPHS.ro, gasesti atat detergenti profesionali cat si alte produse de curatenie – mopuri, lavete sau odorizante wc.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.