Cum alege Institutul Pantone culoarea anului. În 2023 „Viva Magenta” va fi peste tot în lume

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 13 sep 2023, 04:00

Cum alege Institutul Pantone culoarea anului

Sursa: Facebook Pantone

Institutul Pantone alege în fiecare an o nuanță ce va influența diferite industrii, dar cum se alege culoarea reprezentativă a anului.

Multă lume se întreabă cum aleg experții Institutului Pantone culoare perfectă pentru a reprezenta anul, iar acesta este marele secret din spatele culorilor unice.

Citește și: Ce să nu faci dacă ai părul roșcat

Culoarea anului 2023 este „Viva Magenta”

A fost anunțată culoarea anului 2023, iar aceasta este ,,Viva Magenta”, o nuanță superbă ce emană energie și bucurie.

Această nuanță superbă face parte din familia culorii roșie și reprezintă o nuanță plină de curaj, ce ne pune zâmbetul pe buze prin unicitatea ei și ce ne va prezenta un nou capitol, ce începe în noul an, 2023.

,,În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia culorii roșu și este inspirat de roșul coșenilei, unul dintre cei mai prețioși coloranți aparținând familiei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și strălucitori pe care i-a cunoscut lumea.

, a anunțat directorul executiv al Institutului Pantone, Leatrice Eiseman.

Această culoare se va regăsi în toate magazinele din întreaga lume, fiind o culoare ce are o putere aparte față de cele din anii trecuți. ,,Viva Magenta” va fi o culoare ce ne va ajuta să ne descoperim pe noi înșine și ne va oferi încrederea de care avem nevoie.

Culoarea anului 2020 a fost un albastru stins, în timp ce anul 2021 ne-a surprins cu două culori, gri și galben și anul acesta nuanța aleasă fiind o superbă combinație de mov și albastru, iar anul 2023 ne va aduce o schimbare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Rochii elegante de zi in nuante pastelate

Cum alege Institutul Pantone culoarea anului

Institutul Pantone selectează de peste 20 de ani nuanța perfectă care să reprezinte anul în care urmăm să intrăm, această tradiție începând din anul 1999. Peste 23 de nuanțe au avut onoarea de a fi alese pentru a reprezenta câte un an, dintre acestea fac parte și culorile ,,Ultimate Gray”, ,,Illuminating”, ,,Classic Blue”, ,,Very Peri” și ,,Rose Quartz”.

Toată lumea știe că fiecare an este reprezentat de o culoare aparte, însă oamenii nu știu exact cum se alege culoarea perfectă fiecărui an. Pentru a alege cea mai bună nuanță care să reprezinte anul, experții Institutului Pantone analizează în detaliu tendințele din modă, cultură, artă, design, dar și schimbările sociale împreună cu evenimentele actuale.

Pe baza acestor cercetări, experții aleg culoarea care să reflecte tendințele, dar și să le formeze.

Multe industrii sunt influențate de culoarea anului pentru a o scoate în evidență și a îi aprecia frumusețea și unicitatea în diferite moduri.

Citește și: Sfaturi pentru a-ți crea o locuință mai relaxantă prin designul interior

Surse: Facebook Pantonepantone.com, libertatea.ro 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.