Cum alegem candelabrul in functie de un anumit spatiu din casa

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 22 aug 2021, 17:00

Candelabrul reprezinta mai mult decat un corp de iluminat, completand cu gratie si eleganta un anumit spatiu al casei si oferind o lumina excelenta, prin modul in care este realizat.

Un candelabru nu se potriveste cu absolut orice decor, de aceea, daca vrei sa le produci musafirilor tai o impresie excelenta, trebuie sa stii cum sa alegi candelabrul corect, in functie de camera.

Ei bine, despre acest topic ne propunem sa discutam in randurile de mai jos, luand pe rand cele mai importante incaperi ale unei case, unde un candelabru elegant poate fi amplasat: living, bucatarie sau dormitor. 

Candelabru pentru living 

Daca dispui de un living de proportii generoase, ideea amplasarii unui candelabru in aceasta incapere este cat se poate de inspirata.

Insa iata ce caracteristici trebuie sa indeplineasca acest corp de iluminat: (1) dimensiunile sale trebuie sa ii permita sa se integreze perfect in suprafata camerei; (2) stilul candelabrului pentru living trebuie sa respecte liniile generale ale decorului din living; (3) candelabrul pe care il alegi pentru acest spatiu trebuie sa puna in evidenta (prin lumina pe care o emana) liniile, culorile, materialele din aceasta incapere, nicidecum sa le eclipseze. De asemenea, daca in living mai exista si alte corpuri de iluminat, mare atentie la complementaritatea acestora cu noul candelabru pe care vrei sa il agati de tavan.

Candelabru pentru bucatarie 

Cine a spus ca bucataria nu se poate bucura de gratia oferita de bratele unui candelabru cochet? Totul tine insa de modul in care iti doresti sa arate bucataria in final, ca spatiu de primire a oaspetilor tai, precum si de loc in care toata familia se bucura de momente magice, in timpul mesei.

Indiferent de forma sau materialele candelabrului din bucatarie, trebuie sa respecti acelasi mic secret ca in cazul alegerii candelabrului pentru living: dimensiunile sunt extrem de importante. Daca bucataria ta este mica, iti recomandam sa apelezi mai degraba la o plafoniera pentru tavan, sau la becuri cu LED. 

Candelabru pentru dormitor

In cazul alegerii candelabrului potrivit pentru dormitor, lumina pe care acest corp de iluminat o emana in acest spatiu este un criteriu extrem de important. Motivul este extrem de simplu, intimitatea acestui spatiu impune o luminozitate mult mai scazuta decat in cazul livingului sau a bucatariei.

De aceea, mare grija la numarul de becuri pe care candelabrul pentru dormitor le are, sau de felul becurilor pe care le cumperi pentru acest corp de iluminat. Complementar, candelabrul pentru dormitor poate fi sustinut de lumina calda a unei lampi pentru noptiera, sau a unor aplice de deasupra patului. 

Daca vrei sa cumperi un candelabru potrivit pentru casa ta, afla ca poti gasi candelabre pe Eco Iluminat, precum si alte corpuri de iluminat: lampi, veioze, aplice, plafoniere, proiectoare, stalpi etc Nu trebuie decat sa intri pe site si sa pui in cos cele mai bune surse de lumina pentru fiecare colt al caminului tau.

Daca ai plasat pe eco-iluminat.ro o comanda mai mare de 200 de lei, atunci livrarea este gratuita, iar daca alegi sa platesti prin card, o poti face chiar in fata curierului, atunci cand livrarea cu produsele de iluminat iti bate la usa. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.