Cum alegeți fondul de ten ideal pentru vara aceasta

Author: Diana Tilă

Alegerea fondului de ten potrivit este vitală: este baza machiajului și determină rezultatul final al rutinei de înfrumusețare. Dar, cu atât de multe produse pe piață, nu este o sarcină ușoară! Fie că doriți să acoperiți imperfecțiunile, să vă matifiați pielea sau să-i scoateți în evidență strălucirea naturală, textura fondului de ten va fi diferită.

Tipuri de fond de ten

Fond de ten fluid

Fondurile de ten fluide sunt perfecte pentru un machiaj cu aspect natural. Acestea vă permit să vă uniformizați tenul într-un mod ușor și transparent. Există două tipuri de fond de ten fluid: fluidele hidratante, care oferă un efect satinat, luminos, și fluidele matifiante, care reduc imperfecțiunile și conferă machiajului un finisaj catifelat, mat.

Fond de ten spumă

Acestea sunt ideale pentru un machiaj ușor, natural și conferă pielii un finisaj catifelat. Cu o acoperire ușoară și o textură aerată de pudră-gel, sunt ușor de aplicat și au o senzație plăcută pe piele, “topindu-se” pe măsură ce sunt aplicate.

Fond de ten compact

Mai groase și cu o acoperire mai mare, acestea sunt perfecte pentru uniformizarea tenului, oferind un finisaj catifelat impecabil și sofisticat și sunt ideale pentru oricine dorește să ascundă imperfecțiunile sau preferă un machiaj ceva mai încărcat. Există două tipuri de fond de ten compact: cel compact cremos, cu finisaj satinat, și cel compact pudră, care oferă un finisaj catifelat, ca o piele de piersică.

Fond de ten stick

Practice și ușor de utilizat, aceste fonduri de ten se prezintă sub formă de stick pentru a fi aplicate direct pe față. Îl puteți lua în geantă pentru retușuri în orice moment al zilei.

Ce fond de ten ar trebui să alegeți pentru tipul vostru de ten?

Deși nu ducem lipsă de opțiuni când vine vorba de texturi, nu toate fondurile de ten sunt potrivite pentru fiecare tip de piele.

Pielea sensibilă

Dacă aveți mâncărimi ale pielii care reacționează la cea mai mică agresiune, optați pentru un fond de ten bogat în ingrediente hidratante pentru a vindeca și cu protecție solară pentru a preveni apariția petelor roșii.

Piele grasă și mixtă

Zona T lucioasă, pori dilatați, puncte negre... toate sunt caracteristici ale tenului gras și mixt. Deci, de ce aveți nevoie? Un fond de ten care să ofere un rezultat uniform pe tot parcursul zilei, cum ar fi un fond de ten fluid matifiant sau o pudră. Rețineți că, chiar dacă aveți tenul gras, nu neglijați etapa de hidratare (cu un produs de îngrijire a tenului matifiant) înainte de a aplica fondul de ten.

Piele uscată

Pentru pielea uscată și întinsă, cel mai bine este să evitați formulele care sufocă și ar putea să vă usuce și mai mult pielea, cum ar fi pudrele minerale. În schimb, optați pentru fonduri de ten fluide și hidratante. Pentru a evita tenul tern, lipsit de strălucire, adesea asociat cu pielea uscată, optați pentru formulele îmbogățite cu pigmenți care reflectă lumina.

Piele obosită

Riduri mici, o frunte mai puțin netedă, un chip marcat de oboseală? Aveți nevoie de o formulă ușoară cu protecție anti-îmbătrânire. Evitați fondurile de ten pudrate, care nu fac decât să accentueze ridurile.

Piele normală

Puteți folosi un fond de ten cremos, mousse sau fluid. Formulele ușoare sau cu strălucire sănătoasă sunt ideale pentru a vă lumina tenul. Și, bineînțeles, nu uitați să vă hidratați pielea în fiecare zi.

Recomandările verii: Catrice HD Liquid Coverage și L'Oreal True Match

Fond de ten Catrice

Catrice HD Liquid Coverage Foundation este unul dintre cele mai apreciate produse ale brandului german Catrice. Acest fond de ten Catrice oferă o acoperire excelentă, reușind să camufleze imperfecțiunile, roșeața și petele pigmentare, lăsând tenul cu un aspect uniform și mat. Deși are o acoperire mare, textura sa este foarte ușoară și fluidă, ceea ce face aplicarea facilă și confortabilă pe piele. Un fond de ten Catrice HD Liquid Coverage nu încarcă tenul și oferă un finisaj natural. Formula sa promite o rezistență de până la 24 de ore, fără a se strânge sau a se estompa pe parcursul zilei. Disponibil într-o gamă largă de nuanțe, un fond de ten Catrice HD Liquid Coverage poate fi adaptat oricărui ton de piele, de la cel mai deschis la cel mai închis. Un alt avantaj al acestui fond de ten este prețul său foarte competitiv, oferind o calitate superioară la un cost redus.

Fond de ten L'Oreal True Match

L'Oreal True Match Super-Blendable Foundation este un alt favorit printre iubitorii de machiaj. True Match este cunoscut pentru capacitatea sa de a se adapta perfect nuanței și texturii tenului. Formula sa este special concepută pentru a se armoniza cu subtonurile pielii, oferind un aspect foarte natural, ceea ce înseamnă, însă, că acoperirea oferită de un fond de ten L'Oreal True Match este una medie. Formula sa conține ingrediente hidratante care ajută la menținerea pielii hidratate și catifelate, făcându-l ideal pentru tenurile normale și uscate. Și un fond de ten marca L'Oreal True Match este disponibil într-o gamă impresionantă de nuanțe, acoperind o mare diversitate de subtonuri și culori ale pielii. În plus, formula sa este îmbogățită cu vitamine și minerale, cum ar fi vitamina E și B5, care contribuie la sănătatea și aspectul radiant al pielii.