Cum alegi cadourile pentru copii în funcţie de pasiunile acestora: sfaturi utile

Author: Diana Tilă
Actualizat: 17 apr 2023, 10:00

Cadourile sunt o modalitate minunată de a-ţi exprima dragostea, atenţia şi grijă. Dacă adulţii sunt deja obişnuiţi cu cadourile la diverse ocazii, evenimente şi Sărbători, pentru cei mici cadourile sunt mereu un motiv de entuziasm. Copiii se bucură la fiecare surpriză, atenţie şi recompensa, de aceea este o idee bună să îi surprinzi cu câte un dar ori de câte ori ai ocazia.

Nu trebuie întotdeauna să ai un motiv pentru a face un cadou. De foarte multe ori, uităm că un dar nu trebuie să vină neapărat la pachet cu o ocazie. Astfel, le poţi face cadouri nepoţilor, finilor, copiilor prietenilor sau verişorilor şi fără să ai o ocazie anume în minte.

Atunci când alegi un dar, fie el pentru copii sau adulţi, trebuie să ţii cont de personalitatea celui ce urmează să primească darul. Spre exemplu, unei persoane care nu citeşte ar fi inutil să îi faci cadou o carte. De asemenea, unui om care nu merge niciodată la film, ar fi ciudat să îi dăruieşti bilete la film.

Aceleaşi reguli se aplică şi în cazul copiilor. Desgiur, nu vorbim de bebeluşi sau copii de 3-4 ani, ci de copii de vârste mai mari. Ca să alegi cadoul potrivit, trebuie să ţii cont de pasiunile şi înclinaţiile acestora.

Descoperă câteva sfaturi utile pentru a alege cadourile pentru copii în funcţie de pasiunea lor:

Pentru pasionaţii de fotbal

O idee simplă de cadou pentru copiii pasionaţi de fotbal sunt accesoriile şi echipamentele pentru acest sport. Dacă îţi doreşti un dar simplu, dar util în acelaşi timp pentru un copil ce practică acest sport optează pentru ghete de fotbal. Vei găsi numeroase modele de ghete de fotbal, din care poţi alege un model care să se potrivească vârstei celui mic. Nu uita că pentru a alege modelul perfect, trebuie să ştii ce mărime trebuie să aibă ghetele de fotbal.

Nu numai ghetele de fotbal sunt o idee inspirată, ci şi accesoriile precum mănuşile de portar, mingea de fotbal sau tricourile cu fotbalişti. Dacă optezi pentru echipament cu fotbalişti sau echipe, asigură-te că ştii preferinţele copilului.

Pentru pasionaţii de sporturi de contact

Sporturile de contact sunt extrem de populare, atât în rândul adultior, cât şi în rândul copiilor. Dacă îţi doreşti un cadou pentru un copil pasionat de karate, box sau judo, intreapta-te din nou către accesorii şi echipamente.

Mănuşile de box, un kimono pentru karate sau accesorii precum protecţiile pentru încheieturi sunt daruri simple, dar de efect, de care cei mici se pot bucura.

Pentru pasionaţii de poveşti

Foarte mulţi copii iubesc poveştile, personajele din poveşti şi pur şi simplu lumea imaginară pe care aceste povestiri o creează. Dacă alegerea unei cărţi de poveşti este o idee prea banală, atunci te poţi îndrepta către bilete la filme pentru copii, benzi desenate sau bilete la teatru.

De asemenea, dacă cel mic iubeşte să creeze poveşti, fie prin joacă, fie în scris, atunci un atelier de exprimare creativă sau de scriere creativă ar fi o super idee de cadou.

Pentru pasionaţii de muzică

Muzica este una dintre cele mai apreciate forme de artă. Mulţi copii iubesc să cânte, fie cu vocea, fie la un instrument. De asemenea, ei pot să se bucure atunci când ascultă diverse tipuri de muzică şi să se exprime nu doar prin cântec, ci şi prin dans.

Pentru copilaşii pasionaţi de muzică alege să le oferi în dar o zi la un atelier de canto sau dans, bilete la balet sau la concerte pentru copii ori chiar un instrument muzical. Bineînţeles, înainte de a dărui bilete la evenimente sau ateliere, discuta cu părinţii pentru a afla programul lor şi al copilului.

Cadourile pentru cei mici sunt mult mai uşor de ales atunci când ţii cont de ceea ce le place să facă şi de pasiunile lor. În acest fel, le poţi oferi un dar care nu numai că îi va bucura, dar le va putea fi şi util în activităţile pe care le desfăşoară.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.