Cum alegi cea mai bună plasă umbrire!

Author: Oana Iosif

Chiar dacă nu ai prea mare experiență în ceea ce privește îngrijirea unei grădini frumoase cu legume, sau dimpotrivă, o plasă de umbrire este esențială pentru a avea parte de roade bogate și delicioase. Și, din fericire, nu prea ai de ce să te plângi atunci când vine vorba de oferta de plasă de umbrire, pentru că în magazinele de specialitate, dar și pe internet există o mulțime de variante pentru care poți opta. Tocmai aici intervine dificultatea, pentru că nu știi spre care să îți îndrepți atenția! Aici intervenim noi, cu câteva informații menite să îți facă alegerea mai ușoară!

Care este rolul plasei de umbrire

Înainte de a discuta despre criteriile după care să îți faci alegerea, trebuie să lămurim scopul unei plase de umbrire. Cu ajutorul acesteia, după cum ți-ai dat seama din nume, razele soarelui nu mai pătrund cu aceeași intensitate, ceea ce înseamnă o temperatură interioară mai redusă în solarii și sere. În aceste condiții, legumele tale se vor dezvolta în cele mai bune condiții. Dar mai mult decât atât, plasele de umbrire pot fi folosite și ca garduri de protecție pentru umbrirea gazonului din curte sau a unor anexe din gospodărie, dar și o bună protecție împotriva rafalelor puternice de vânt. Și, dacă tot suntem aici, recomandarea noastră s-ar îndrepta către plasa umbrire Miculmester, de neînlocuit într-o gospodărie.

Materialul din care este confecționată

Atunci când intenționezi să faci o astfel de achiziție, observi că există plasă de umbrire confecționată din mai multe tipuri de materiale. Există oare vreo diferență? Evident că da, iar acum vei afla despre ce este vorba.

HDPE

Sub această denumire pretențioasă avem de a face cu polietilenă de o calitate ridicată, și care nu este afectată de produsele chimice. Gradul de umbrire oferit este unul foarte înalt, dar le oferă culturilor tale și o bună protecție împotriva vântului. Cu siguranță o plasă de umbrire confecționată din acest tip de material este una de o mare calitate, și una care se dovedește a fi avantajoasă pentru tine.

Polipropilenă

Atunci când intenția ta este să ai parte de cea mai bună plasă de umbrire, cea din polipropilenă este sugestia specialiștilor.

Adevărul este că ambele tipuri de material oferă o bună protecție, așa că alegerea ta în acest caz trebuie să țină cont de cerințele care trebuie îndeplinite, și de ce nu, chiar și de prețul acestei plase.

Dimensiunile

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când intenționezi să achiziționezi o plasă de umbrire este cel care se referă la dimensiunile acesteia. Evident, vei ține cont de spațiul pe care intenționezi să îl acoperi cu această plasă, și abia după ce ai această informație vei putea pentru o dimensiune potrivită. Nu este cazul să îți faci griji că nu vei găsi ceva care să se potrivească bine, deoarece producătorii acesteia au înțeles perfect că nevoile fiecărui fermier sunt diferite. De aceea, există plase de umbrire cu suprafață utilă de 5, 10, 20 mp sau chiar mai mult. O mică recomandare se impune totuși: dacă intenția ta este să cumperi plasă de umbrire pentru a o folosi în solarii sau sere, atunci ține cont atât de lungime, cât și de lățime, pentru a găsi plasa de umbrire care să se potrivească perfect.

Gradul de umbrire

Evident, nu puteam vorbi despre cum alegi cea mai bună plasă de umbrire fără a lua în calcul caracteristica principală a acesteia: gradul de umbrire. Și de această dată recomandarea este să se țină cont de spațiul unde urmează să fie folosită, de caracteristicile lui, pentru a ști care este varianta cea mai bună în cazul tău.

Există plase de umbrire al căror grad de umbrire este de doar 35%, la fel cum sunt și produse unde această caracteristică ajunge și la 90%. Tu știi cel mai bine care se potrivește în cazul tău, iar în cazul în care nu ești prea lămurit, poți să întrebi fermierii cu mai multă experiență decât tine sau personalul din magazinul de specialitate. Ceea ce trebuie să fii conștient este faptul că nu poți folosi același tip de plasă de umbrire pentru fructe și legume, deoarece nevoile lor sunt diferite. În cazul în care intenționezi să achiziționezi plasa de umbrire drept măsură de protecție împotriva vântului puternic, atunci gradul de umbrire nu contează atât de mult. Cu toate acestea, nu uita că este nevoie de produs de o bună calitate, avantajos din toate punctele de vedere.

Preț

Atunci când alegi plasa de umbrire, am da dovadă de ipocrizie să nu recunoaștem că și prețul acesteia contează. De această dată, nu avem ce recomandări să îți facem deoarece fiecare știe cel mai bine care sunt cerințele lui și în funcție de acestea se va decide mai mult. Și, pe cât posibil, acestea să fie îndeplinite la costuri nu prea ridicate. Vei găsi cu siguranță o plasă umbrire care să se potrivească perfect, să nu coste prea mult, indiferent dacă optezi pentru magazinele de specialitate, cele de bricolaj sau o comanzi pur și simplu de pe internet.

Bucură-te și tu de culturi frumoase și sănătoase, de o curte cu un aspect îngrijit, totul cu ajutorul acestei plase de umbrire, o investiție care își merită toți banii, după cum se zice.

Deși aflat la început de drum, vei reuși să devii rapid un fermier cu experiență, mai ales dacă ești atent la tot ce înseamnă această activitate, îți cumperi produse de calitate și ai grijă așa cum trebuie de grădina ta de legume!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.