Cum alegi fondul de ten potrivit pentru primavara-vara

Author: B.M.

Alegerea fondului de ten potrivit din punct de vedere al nuantei si al consistentei este una dintre cele mai mari provocari pe care le intampinam in completarea trusei de infrumusetare.

In plus, trebuie sa optezi pentru fonduri de ten diferite, in functie de sezon, care sa te complimenteze atunci cand tenul tau este mai deschis sau mai bronzat.

Adevarul este ca produsele de machiaj iti pot fi cei mai buni prieteni sau cei mai periculosi inamici - depinde de felul in care le alegi si le folosesti.

Cu siguranta ca si tu te-ai confruntat cu problema alegerii fondului de ten, cheltuind o mica avere pe produse care nu te-au multumit. Asadar, daca inca nu ti-ai gasit ”alesul” de pe rafturile magazinelor de cosmetice, te invitam sa urmezi sfaturile de mai jos:

Alege fondul de ten in concordanta cu tipul pielii tale

Fondul de ten va fi ales intotdeauna tinand cont de tipul pielii tale. Avand in vedere ca acest produs este elementul-cheie al oricarei truse de make-up, este esential sa ti se potriveasca, sa nu-ti incarce ori irite tenul si chiar sa-ti protejeze pielea.

Un ten gras are nevoie de un fond de ten rezistent, fara ulei, pentru a nu se estompa din cauza excesului de sebum; fondurile de ten pudra pot fi o optiune buna pentru pielea grasa.

De cealalta parte, tenul uscat necesita o hidratare suplimentara, pe care doar un fond de ten fluid i-o poate oferi.

Daca ai un ten acneic, cea mai buna solutie o reprezinta fondurile de ten dermatocosmetice, care nu blocheaza porii, conferind tenului un aspect uniform si natural.

Un alt criteriu in functie de care sa iti alegi fondul de ten este efectul pe care vrei sa-l aiba asupra tenului tau. Vrei un ten mat, cu o acoperire completa? Atunci opteaza pentru un fond de ten cu grad ridicat de acoperire. Daca vrei un ten mai uniform, cu un look foarte natural, mizeaza pe efectele unui fond de ten cu acoperire mica sau medie.

In orice caz, e important sa achizitionezi un fond de ten de calitate pentru a obtine un ten fara cusur.

Fondul de ten pentru contouring

Un contouring realizat ca la carte ne subtiaza trasaturile fetei, motiv pentru care este un pas important pe care nu ar trebui sa il omiti nici tu. Nu ai nevoie de produse costisitoare, dedicate, pentru ca poti folosi la fel de bine si un fond de ten obisnuit pentru definirea sau remodelarea liniei nasului, pometilor sau barbiei.

Astfel, un fond de ten mai deschis decat nuanta tenului tau te va ajuta sa aduci luminozitate in zona ”T”, in timp ce un fond de ten mai inchis decat culoarea pielii tale va fi aplicat pe partile laterale ale nasului si in zona tamplelor si a pometilor.

Trucul prin care poti obtine nuanta de fond de ten pentru primavara-vara

Regula de aur a fondului de ten: acesta trebuie sa fie cat mai apropiat de nuanta pielii tale. Cu siguranta nu-ti doresti sa arati ca si cand ai purta o masca pe fata, motiv pentru care te sfatuim sa alegi acest produs de make-up in concordanta cu subtonul pielii tale (rece, cald sau neutru).

Insa in sezonul de primavara-vara, atunci cand tenul tau este dezmierdat de razele de soare si incepe sa capete un bronz discret, ai putea intampina dificultati in alegerea unui fond de ten adecvat. Pentru acest moment de ”tranzitie” intre sezoane, apeleaza la un truc smart pentru a capata nuanta ideala de fond de ten: amesteca fondul de ten pe care l-ai aplicat pe timpul iernii cu unul putin mai inchis.

Probabil ca ai incercat pana acum o multime de trucuri pentru alegerea fondului de ten; aplicarea acestuia pe incheietura mainii sau pe barbie nu sunt, insa, cele mai sigure metode de a lua decizia cea mai buna in ceea ce priveste nuanta de fond de ten. Cel mai indicat este sa incerci produsul direct pe ten, daca ai aceasta posibilitate.

Daca vrei sa iti comanzi fondul de ten online, trebuie sa stii ca majoritatea magazinelor de produse cosmetice de pe Internet ofera si mostre spre vanzare, asa ca e o idee buna sa le comanzi mai intai pe acestea.

Alegerea fondului de ten va deveni floare la ureche, daca tii cont de sfaturile si trucurile pe care ti le-am oferit!

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.