Cum alegi inelul de logodna perfect pentru viitoarea sotie

Author: Oana Iosif

Orice femeie isi doreste ca momentul cererii in casatorie sa fie unul surprinzator si emotionant. Insa, aceasta ocazie trebuie sa fie completata de o bijuterie cu totul speciala, care sa spuna povestea cuplului peste ani. In cultura occidentala, inelul de logodna este un simbol al iubirii si promisiunii pe care doi oameni si-o fac unul celuilalt. Importanta acestui accesoriu este de necontestat si, chiar daca alegerea sa pare simpla, in realitate reprezinta o adevarata provocare. Trebuie sa ai in vedere foarte multe detalii cu care desigur, ea s-ar descurca mult mai bine. Doar ca minunata calatorie in doi incepe cu acest inel si reactia alesei tale la gestul tau extrem de romantic. Asadar, iata cum poti gasi o bijuterie perfecta si ce trebuie sa iei in considerare pentru o alegere inspirata.

 

Observa ce bijuterii obisnuieste sa poarte

Inainte de a te grabi sa alegi un inel de logodna incearca sa descoperi cat mai multe despre colectia sa de bijuterii. Ii plac accesoriile mari, statement, colorare sau obiectele mici si cu detalii extrem de fine? Prefera aurul galben in combinatie cu pietre pretioase ori mai degraba pe cel roz si alb? Bijuteriile spun foarte multe despre stilul unei femei, asa ca fii atent la aceste indicii atunci cand te gandesti sa alegi un inel perfect pentru ea.

Analizeaza montura inelului de logodna

Odata ce ti-ai format o parere cu privire la accesoriile pe care le poarta iubita ta poti incepe sa studiezi cat mai multe modele de inele. Unul dintre detaliile care primeaza este montura inelului. Fie ca alegi un inel de logodna cu diamante sau cu alte tipuri de pietre pretioase ori semipretioase, acorda atentie lacasului in care sunt fixate pietrele. Mai exact, poti opta pentru monturi rotunde, spiralate ori cu patru sau sase gherute. Rolul monturii este de a asigura stabilitate pietrei, insa nu te gandi doar la aspectul estetic, ci si la cel practic. Bijuteria trebuie sa fie una confortabila, pe care partenera ta sa o poarte fara probleme atat pe durata zilei cat si noaptea. De regula, varianta cu patru gherute este cea mai des cautata montura deoarece ofera o nota de discretie si un aer clasic.

Alege metalul din care este confectionat inelul

In ceea ce priveste metalul din care este realizat inelul de logodna, poti alege intre diferite tipuri de aur si platina. Acestea sunt cele mai populare variante. Bineinteles, argintul poate fi si el o alegere daca iubita ta prefera bijuteriile confectionate din acest metal. Ai grija sa nu faci o alegere la intamplare: daca intentionezi sa-i oferi un inel clasic mizeaza pe aurul galben, in schimb pentru o piesa moderna alege o bijuterie inedita, care sa includa doua sau trei tipuri diferite de aur. Ia in calcul totodata si puritatea produsului final, masurata in carate. In situatia in care vrei o bijuterie cat mai rafinata, platina este considerata superioara aurului, dar in acelasi timp si de doua ori mai scumpa decat acesta.

Stabileste modelul inelului de logodna

Un alt aspect important pentru alegerea acestei bijuterii-simbol tine de modelul acesteia. Astfel, poti alege varianta Solitare, inelul clasic cu o piatra pozitionata in centru sau Three-Stone, modelul cu trei pietre, una asezata in centru, iar celelalte doua mai mici de-o parte si de alta a ei. Inelul Halo, cu o piatra mare pe mijloc si altele de dimensiuni mai mici puse de jur imprejurul sau, de obicei in cerc, are o alura mai sofisticata. Daca vrei sa se simta ca o printesa opteaza pentru modelul Royal, un inel cu ornamente bogate, iar daca vrei o pisa delicata alege Eternity, un model cu multe pietricele dispuse simetric pe mare parte din suprafata bijuteriei.

Afla marimea potrivita

Pentru ca iti doresti un inel de logodna perfect pentru viitoarea ta sotie este bine sa stii ce masura sa-i iei. Pentru asta, masoara diametrul unui inel pe care partenera ta il are ca sa afli dimensiunea corecta a bijuteriei pe care o vei alege.

Chiar daca esti tentat sa achizitionezi primul inel care ti-a placut, iti recomandam sa te documentezi putin inainte ca sa te asiguri ca decizia ta este corecta. Inelul de logodna va fi unic, indiferent cate bijuterii ii vei mai face cadou iubitei tale in anii pe care urmeaza sa-i petreceti impreuna.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.