Cum alegi pantofii potriviti pentru antrenament, in functie de sportul practicat

Author: O.P.

Tehnologia sportiva a evoluat si iti pune la dispozitie numeroase variante de echipamente, special concepute pentru fiecare tip de antrenament. Din acest motiv, este util sa adaptezi perechea de pantofi sport la tipul de antrenament pe care il practici. De pilda, o pereche de pantofi ideali pentru alergare ar putea fi total nepotriviti pentru antrenamentele functionale, de anduranta. Iata cum alegi incaltamintea sport potrivita, in functie de sportul practicat:

Pantofii potriviti pentru alergare

De regula, pantofii pentru alergare sunt impartiti in mai multe categorii: cei special conceputi pentru stabilitate si amortizare, pantofi neutri si modelele de viteza. Daca iti place sa alergi, opteaza pentru modele de pantofi sport care ofera amortizare si stabilitate maxima. Acestia sunt usori, se muleaza bine pe talpa piciorului si preiau din socul impactului cu solul. 

Aceste modele de pantofi sport sunt recomandate si pentru cei care vor sa alerge la maratoane sau semimaratoane, deoarece asigura confort de lunga durata. Gasesti adidasi adidas originali, din care poti alege perechea preferata, pentru ca distanta sa nu ti se para un adversar de temut.

Pantofii potriviti pentru sala

Cauti pantofii potriviti pentru sala? Poti alege dintre numeroase modele, deoarece cam orice tip de incaltari sport sunt recomandate pentru sala. Pantofii pentru sala trebuie sa fie usori, lejeri si sa se potriveasca cu tipul de exercitii pe care il practici cel mai des. Perechile ideale trebuie sa-ti asigure stabilitate si siguranta in timpul exercitiilor fizice, lucru important atunci cand te antrenezi cu greutati mai mari.

Pantofii potriviti pentru antrenamentele cu greutati

Daca obisnuiesti sa te antrenezi cu greutati, trebuie sa acorzi atentie altor calitati pe care sa le aiba pantofii sport. Cel mai important aspect include talpa, care sa aiba un calcai mai inalt si sa fie mai joasa, in partea din fata. Aceasta forma contribuie la o postura corecta in timpul exercitiilor, mai ales a fandarilor sau a genuflexiunilor.

Pantofii potriviti pentru ciclism

Spre deosebire de alte perechi de pantofi sport, modelele pentru ciclism presupun o investitie mai mare, insa binemeritata, daca obisnuiesti sa pedalezi mult pentru a te antrena. De regula, pantofii pentru ciclism sunt mai duri, oferind picioarelor tale stabilitate. Sunt confortabili si ideali pentru a preveni crampele musculare atat de obisnuite in timpul sesiunilor de ciclism.

Pantofii potriviti pentru antrenamentele functionale

Pentru antrenamentele functionale, sunt recomandate incaltarile sport prevazute cu talpa cu spuma, care sa amortizeze socul sariturilor. Totodata, talpa ar trebui sa fie plata, pentru a oferi echilibrul de care ai nevoie in timpul antrenamentelor. In acest caz, o pereche de pantofi conceputi pentru alergare nu sunt potriviti, deoarece talpa ar putea influenta in mod negativ echilibrul. Pentru antrenamentele functionale, pantofii sport trebuie sa combine calitatile necesare unui antrenament de forta cu cele ale antrenamentelor cardio.

Daca scopul tau este sa fii in forma sau iti place sa faci sport, incepe aventura prin achizitionarea pantofilor sport potriviti. Acestia trebuie sa fie special conceputi pentru antrenamentele pe care obisnuiesti sa le faci, indiferent daca vorbim despre alergare, greutati sau ciclism.

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.