Cum alegi pantofii sport pentru banda de alergat?

Author: Diana Tilă
Actualizat: 08 mai 2024, 13:48

Este posibil să auziți oameni spunând că alergatul pe o bandă de alergat este plictisitor. Dar nu este așa! Poți face alergări ușoare, alergări lungi, sprinturi scurte, intervale pe “dealuri”, mers la pas și multe altele. Tu decizi ce fel de alergare vrei să faci. În plus, condițiile sunt mult mai ușoare decât pentru alergarea în aer liber - nu există schimbări de suprafață, nu există pietoni și nu trebuie să îți faci griji dacă afară este foarte cald, plouă sau ninge. Tot ce trebuie să faci este să alergi! Și să găsești aceea pereche de pantofi sport pentru bărbați care să te ajute.

La ce trebuie să fii atent când îți cumperi pantofi sport pentru bărbați, dacă vei alerga cu ei pe bandă:

- Talpa - Suprafața benzii de alergare este plată și previzibilă, așa că o talpă de cauciuc de calitate cu un model ușor îți va oferi o tracțiune bună.

- Nivelul de amortizare - Chiar dacă banda de alergare este mai moale decât betonul sau asfaltul, acești pantofi sport pentru bărbați trebuie să aibă straturi de amortizare pentru a reduce impactul și stresul excesiv asupra articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor. Amortizarea este deosebit de importantă pentru persoanele supraponderale și nu numai.

- Partea superioară respirabilă - Benzile de alergare sunt adesea amplasate în interiorul unei săli de sport sau al unei clădiri, unde circulația aerului nu este la fel de bună ca atunci când alergi în aer liber. O parte superioară ușoară din plasă îți oferă un climat optim în interiorul pantofului, chiar și în timpul antrenamentelor intense.

Și ce înseamnă toate acestea? Că cel mai bun prieten al tău pentru antrenamentul pe banda de alergare va fi o pereche de adidași de calitate, de brand. Povestim mai departe, așadar, despre acei adidași Nike care nu ar trebui să ne lipsească din garderobă, dacă facem sport.

Cele mai apreciate modele de adidași Nike de către alergători

Adidași Nike Pegasus

Acești adidași Nike sunt foarte populari și înțelegem perfect de ce. Există o versiune de șosea și una de trail. Pentru a te antrena pe banda de alergare, alege o versiune de șosea, cum ar fi adidași Nike Pegasus 39. Sunt flexibili și extrem de confortabili și îi vei folosi și pentru alte activități în sala de sport. Tehnologia Nike React oferă o amortizare excelentă și, combinată cu bula Air Zoom din antepicior și călcâi, asigură un pas energic.

Adidași Nike Zoom Fly

Intenționezi să alergi în principal curse de tempo, sprinturi și intervale pe banda de alergare? Atunci poartă adidași Nike Zoom Fly, mai exact adidași Nike Air Zoom Rival Fly 3. Spuma flexibilă React combinată cu bula Air Zoom îți va oferi o senzație de agilitate și confort la viteză mare. Depășește-ți limitele, fie că alergi în parc sau pe banda de alergare!

Adidași Nike React Infinity Run

Acești adidași Nike React Infinity Run au fost dezvoltați pentru a reduce riscul de accidentare atunci când alergi. Partea superioară seamănă cu o șosetă, iar acest lucru oferă suport piciorului. Talpa moale a  unor adidași Nike React Infinity Run este o așa-numită talpă de rulare, ceea ce înseamnă că este ușor ridicată în vârful vârfului și al călcâiului. Acest lucru înseamnă că tu, care aterizezi cu călcâiul mai întâi, te “rostogolești” rapid înainte pe pantof, ceea ce reduce efortul.

Adidași Nike Renew Run

Și acești adidași Nike au talpă rulantă care permite un transfer rapid de la călcâi la antepicior. În multe privințe, Renew Run și Infinity Run seamănă foarte mult. Spre deosebire de Infinity Run, o pereche de adidași Nike Renew Run are o parte superioară tradițională, cu șireturi, dacă preferi să strângi tu adidasul pe picior cât vrei, nu să te bazezi pe “șoseta” de la perechea de adidași Nike Infinity Run.

În general, alergătorilor le place să își aleagă adidașii și în funcție de calitățile lor estetice. Așadar, poți încerca diferite modele și să le compari confortul, durabilitatea și designul, în funcție de preferințele tale. În timp, te vei atașa de un anumit stil de încălțăminte, care va fi perechea ta, la propriu și figurat! 😊

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.