Cum alegi plicurile de curierat potrivite business-ului tău?

Author: Oana Picerea

Dacă deții un magazin online care comercializează produse de mici dimensiuni sau ai un cabinet de avocatură, cea mai bună soluție pentru a trimite documente este să folosești plicurile de curierat. La Rogri vei găsi o gamă variată de plicuri de curierat, care să te ajute să expediezi articole de mici dimensiuni sau documente importante prin curier.

Dincolo de costul foarte accesibil, spre deosebire de alte metode de ambalare, plicurile de curierat sunt rezistente la manipulare și transport, chiar și la condițiile meteo extreme - ploaie, vânt sau umezeală excesivă. În plus, gama de plicuri curierat îți oferă garanția că produsele sau documentele vor ajunge la destinatar intacte, fără perforații, rupturi sau deteriorări cauzate de intemperii.

Cum se aleg plicurile de curierat?

Nu este întotdeauna ușor să alegi plicurile de curierat potrivite pentru documentele sau produsele pe care le comercializezi. Înainte de achiziționa modelul potrivit trebuie să fii atent, în primul rând, ca acesta să corespundă conținuturilor pe care urmează să le trimiți.

Lățimea și lungimea plicului sunt principalele criterii de care să ții cont, atât prin prisma produselor pe care le comercializezi, cât și ținând cont de dimensiunile solicitate de firmele de curierat. Dacă, spre exemplu, ai un produs de dimensiunea 185X230mm nu vei alege un plic de aceeași dimensiune, ci unul un pic mai mare, pentru a evita ca produsul să fie comprimat sau să nu încapă în plic. Dacă deții un magazin online de fashion, ideal ar fi să alegi plicurile de curierat speciale, în format mai mare.

Și culoarea plicului este importantă. Cu alte cuvinte, ideale sunt cele de culoarea albă, care păstrează confidențialitatea conținutului. În plus, dacă vrei să fii mai vizibil, poți alege să le personalizezi cu sigla companiei.

Din ce sunt create plicurile de curierat?

Cel mai adesea, plicurile de curierat sunt create din polietilenă, un material impermeabil, care izolează foarte bine produsul expediat, astfel încât acesta să ajungă în siguranță la destinatar. Trebuie menționat, de asemenea, că materialul plicurilor variază în funcție de obiectele trimise. Mai nou, pe piață sunt și opțiuni nature-friendly, ieftine și, în același timp, durabile. Sunt producători care utilizează 70% de materie primă reciclată pentru plicuri, iar unele modele sunt 100% reciclabile.

Ce avantaje obții alegând plicurile de curierat?

Sunt o mulțime de avantaje de care te poți bucura alegând plicurile de curierat, printre care:

Largă varietate de modele și dimensiuni

Pe piață sunt disponibile plicuri de curierat potrivite pentru ambalarea de documente, produse soft sau articole vestimentare. Fiecare dintre ele sunt create pentru a se plia produsului comercializat. În cazul celor fragile, de mici dimensiuni, poți alege plicurile de curierat antișoc.

Costuri mici de achiziție

Când deții un magazin online sunt o mulțime de cheltuieli, însă acestea nu prevăd și ambalajele. Plicurile de curierat sunt rentabile și eficiente din punct de vedere al costurilor de achziție și chiar de transport, dat fiind că firmele de curierat au introdus termenul de ”greutate volumetrica”.

Spațiu redus pentru depozitare

Spre deosebire de cutii, care trebuie păstrate cu grijă, în locuri ferite de umezeală, plicurile de curierat nu necesită spațiu prea mare de depozitare.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.