Cum alegi salteaua potrivită pentru un somn odihnitor?

Author: Diana Tilă

Poate că pare un clișeu să tot citești asta, dar somnul este cel mai important pentru fiecare dintre noi. Dar oare ce facem ca să ne putem odihni mai bine? Să ne trezim mai energici și pregătiți să ducem la îndeplinire tot ce ne propunem în fiecare zi? Poate că tu deja investești în calitatea somnului tău. Poate că ai renunțat pentru o perioadă la dispozitivele electronice și le-ai plasat în altă cameră pe durata nopții. Poate că ți-ai cumpărat o lenjerie de pat moale și pufoasă. 

Dar salteaua? Cum este? Suficient de confortabilă? Ți se potrivește? Ce nivel de duritate are? Vrei să afli cum alegi salteaua potrivită? Știm, aceste sfaturi îți pot fi oferite de consilierul de vânzări din magazinul din care să zicem că ai cumpăra salteaua. Dar oare sunt cele mai bune sfaturi?

Știi că o saltea nepotrivită poate provoca probleme de somn, dureri de spate și disconfort general?

Cum să alegi o saltea care să se potrivească nevoilor tale specifice și să ofere susținere optimă pentru corpul tău?Află sfaturi valoroase în acest articol despre cum să alegi salteaua potrivită nevoilor tale.

Iată care sunt aceste sfaturi:

Află care sunt tipurile de saltele

Înainte de a face o alegere, este necesar să înțelegi diferențele dintre saltelele ortopedice cu arcuri, spumă de memorie, cele din latex și alte tipuri. Fiecare tip oferă caracteristici specifice care pot influența calitatea somnului.

De exemplu, saltelele ortopedice cu arcuri sunt umplute cu latex, un material antialergic și antimicrobian. Acest material permite păstrarea căldurii pe timpul iernii și a senzației de răcoare, vara.

Saltelele umplute cu spumă de memorie sau cu cocos se mulează pe forma corpului.

Atât saltelele cu latex, cât și cele cu cocos sunt recomandate bebelușilor și copiilor cu vârsta de până la 13 ani, persoanelor care suferă de probleme cu spatele. Sunt recomandate tuturor celor care își doresc ca spatele lor să fie protejat în timpul somnului.

Mai sunt și saltelele cu arcuri unite între ele, ce pot suporta o sarcină mai mare decât saltelele cu arcuri independente și sunt recomandate celor mici care obișnuiesc să sară în pat, având o durată de viață între 7-10 ani.

Poți alege să cumperi din mulțimea de saltele Chisinau, la prețuri foarte avantajoase, pe cea care ți se potrivește.

Ce nivel de fermitate îți trebuie?

Gradul de fermitate a unei saltele poate varia de la moale la ferm. Alege un nivel de fermitate care să ofere susținere optimă pentru spatele tău, ținând cont și de preferințele personale.

Care este mărimea potrivită?

Saltelele vin în diferite dimensiuni, de la single la king size. Alege o mărime care să ofere spațiu suficient pentru mișcare în timpul somnului, în funcție de necesitățile tale individuale.

Care este sarcina maximă de kg pe care o poate suporta

Saltelele pot fi cumpărate și în funcție de sarcina de kg, de aceea este important să iei în calcul și acest aspect.

Dacă este posibil, testeaz-o în magazin

Dacă ai posibilitatea, testează saltelele în magazin. Așează-te în poziția culcat și simte cum se potrivește corpului tău.

Din ce material este confecționată

Fii atent la materialele folosite în construcția saltelei și la tehnologiile inovatoare care pot influența calitatea somnului.

Potrivirea cu somiera

O saltea de calitate trebuie să fie așezată pe o rețea de susținere corespunzătoare. Asigură-te că suportul oferit de rama de pat (somiera) este compatibil cu caracteristicile saltelei.

Ți se oferă garanție?

Înainte de a face achiziția finală, verifică politica de returnare și garanția oferite de producător. Acest lucru te va asigura că există opțiuni în cazul în care salteaua nu corespunde așteptărilor tale.

Alegerea celei mai bune saltele este esențială pentru calitatea somnului tău și pentru starea ta de sănătate și bine. Cu aceste sfaturi în minte, vei fi mai încrezător în alegerea saltelei potrivite pentru tine.

Bucură-te de un somn odihnitor și revitalizant în fiecare noapte!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.