Cum alegi scaunele din casa in functie de necesitate

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 03 sep 2018, 13:20

In zona de dining, in living, bucatarie sau birou, intotdeauna accesoriile ideale sunt scaunele.

Indiferent de model, un scaun are puterea sa scoata din anonimat o incapere, fiind obiectul de mobilier folosit cu accent decorativ, dar si datorita utilitatii. Extrem de functionale, scaunele se aleg in functie de destinatia camerei, de confort, calitate, dar si de nevoi si preferinte. 

Cum alegi scaune moderne pentru casa

Functionalitate si design. Stilul de amenajare al casei are un cuvant important de spus in ceea ce priveste alegerea scaunelor. Sunt importanti mai multi factori, iar decizia design-ului este influentata in mod direct si de confort. Scaunele confortabile sunt modelele care au un spatar cu o forma ergonomica, care sa sustina o pozitie confortabila a spatelui. Din punct de vedere al functionalitatii, scaunele pot avea mai multe utilitati. Spre exemplu, scaunele de gaming sunt ideale pentru zona biroului, fiind accesoriile potrivite pentru o sedere mai lunga si mai confortabila. Scaunele din zona de dining se potrivesc si cu zona living-ului, mai ales daca vorbim despre o bucatarie open space.

Material. Scaunele sunt fabricate dintr-o gama variata de materiale, tocmai pentru a se asorta cu orice stil de amenajare din interior. Amintim aici despre scaune din lemn, plastic, fier forjat, otel inoxidabil sau alte combinatii de materiale. Sunt disponibile si scaune tapitate cu diverse materiale, tocmai pentru a se incadra cat mai bine cu decorul. Materialele sunt rezistente si durabile pe termen lung si nu necesita o atentie ridicata cand vine vorba despre curatat.

Scaune tapitate. Sunt modele de scaune tapitate total sau doar partial pe sezut ori pe spatar. Poate fi folosit orice tip de material, pentru a combina eleganta cu stilul de amenajare ales din incapere.

Dimensiune. Scaunele potrivite trebuie sa tina cont si de dimensiunile suprafetei in care sunt pastrate. Pentru bucatarie, scaunele trebuie alese cu grija, mai ales ca sunt folosite cel mai des, iar acestea trebuie sa se potriveasca cu masa de bucatarie si cu restul mobilierului. Ţine cont si de dimensiune sezutului si a spatarului, pentru a avea parte de o pozitie cat mai confortabila.

Nu uita nici de curatarea scaunelor. Pentru o tapiterie curata si pentru a elimina praful si impuritatile acumulate este important sa parcurgi cativa pasi esentiali. Asadar:

Umezeste tapiteria cu apa calduta, dupa ce ai aspirat-o. Poti folosi o sticla cu atomizator, pentru a te asigura ca ai distribuit lichidul uniform; 

Presara o cantitate mica de bicarbonat de sodiu pe suprafata tapiteriei si apasa usor pentru a grabi procesul de curatare; 

Intr-un vas mic, amesteca o jumatate de cana de otet cu o jumatate de cana de apa si 2 linguri de detergent de vase. Aceasta compozitie te va ajuta sa dizolvi murdaria impregnata in tesatura si va inlatura mirosurile neplacute din tapiterie;

Curata tapiteria cu o bucata mica de perdea deoarece materialul produce o cantitate mai mare de spuma o data ce intra in contact cu apa. 

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.