Cum ar putea arăta sezonul estival 2020? Nelu Tătaru: "Este o vară de încercare"

Autor: B.H.

Criza coronavirusului este una fără precedent, astfel că autoritățile au fost luate prin surprindere și încă sunt în căutarea unor soluții pentru gestionarea acesteia.

Timp de două luni, România s-a aflat sub incidența stării de urgență, iar acum, după ce aceasta a fost ridicată și a fost declarată starea de alertă maximă, unele restricții au fost relaxate.

În acest context, oamenii se întreabă cum va arăta sezonul estival 2020 și în ce măsură există posibilitatea ca restricțiile să dispară complet.

Citeste si: În ce condiții ar trebui purtată masca de protecție în mașină? Detaliul care poate face diferența

Cum ar putea arăta sezonul estival 2020? Nelu Tătaru: "Este o vară de încercare"

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că ridicarea restricțiilor se va face gradual, asta pentru a putea avea un control asupra numărului de îmbolnăviri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministrul a menționat că la fiecare 14 zile se va face o evaluare pentru a vedea dacă relaxarea restricțiilor a avut un impact negativ, iar în cazul în care se constată acest lucru, autoritățile pot impune din nou reguli stricte. În caz contrar, pot urma și alte etape de relaxare, astfel că începând de luna viitoare ar putea fi deschise terasele sau plajele.

Citeste si: Donald Trump ia hidroclorochina, desi sustine ca nu are niciun simtom de coronavirus

"Ce facem, facem evaluând. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzând acelei perioade de incubație. Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare într-un timp 2. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie.

Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele. Însă dacă se observă creșteri exponențiale ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile restrictive pe care le-am avut. Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le
vom păstra și atunci... Este o vară de încercare."
, a spus Nelu Tătaru, pentru digi24.ro.

Citeste si: Doliu în medicina românească: Un renumit medic a murit

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.