Cum ar trebui să ne petrecem sărbătorile de iarnă. Raed Arafat le recomandă românilor: ”Să limiteze numărul oamenilor dintr-un apartament, un test nu-i costă nimic”

Autor: Madalina Maftei

Recomandări pentru sărbători de la Raed Arafat

Sursa: Facebook Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat joi seară că, dacă oamenii vor fi rezervați în perioada sărbătorilor și vor respecta măsurile, astfel vom evita un val pandemic serios.

Raed Arafat le recomandă românilor să ia decizii cu cap în perioada sărbătorilor și să respecte măsurile de prevenție, pentru a evita un val 5 mult mai puternic, care se preconizează că ar lovi la jumătatea lunii ianuarie, după sărbătorile de iarnă.

Cum ar trebui să ne petrecem sărbătorile de iarnă. Raed Arafat le recomandă românilor: ”Să limiteze numărul oamenilor dintr-un apartament, un test nu-i costă nimic”

Șeful DSU face recomandări pentru masa în familie de Crăciun, dar și pentru petrecerile din apartament sau de la restaurant. Acesta ma mai spus că la sfârșitul anului viitor speră să ajunge aproape de normalitate, însă, doar dacă oamenii acceptă niște limite anul acesta.

”Înțelepciunea trebuie să fie înainte de orice. Să fii înțelept înseamnă să stai liniștit, să te gândești cu capul, chiar dacă situația este neplăcută, chiar dacă situația nu este cum ne-o dorim, să fie totul perfect și normal.

Totuși, să acceptăm că, poate, cu niște limite anul acesta, anul viitor, cel mai probabil, vom ajunge, la sfârșitul anului, să avem totul mai mult spre normalitate, fără aceste limite”,
a declarat Raed Arafat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Lista completă a restricțiilor și măsurilor de relaxare impuse de Sărbători! Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial

Câți oameni poți chema la o petrecere de sărbători?

Raed Arafat a fost întrebat câți oameni pot fi invitați la o petrecere de sărbători, acesta a spus că: ”În ceea ce privește numărul persoanelor cu care te poți întâlni acasă, unele țări au reglementat deja și acest aspect, dar România nu are această abordare”, a

spus Arafat.

”Depinde cât de mare e apartamentul, ce condiții sunt, dar trebuie să te asiguri să nu fie îmbulzeală, să nu fie aglomerat, să nu fie foarte mulți din diferite case, din diferite gospodării, cum zicem noi, pentru că asta înseamnă că riscul de a aduce infecția și de a o transmite”, a mai spus acesta.

Arafat, recomandă testarea înainte de masa de Crăciun

Totodată, șeful DSU recomandă testarea înainte de masa de Crăciun:  ”Dacă fac un test, nu-i costă nimic, doar ar putea preveni să se răspândească boala chiar în rândul lor, mai ales dacă au persoane în vârstă. Dacă ai oameni în vârstă la masă, dacă ai oameni în vârstă nevaccinați la masă, este bine ca toată lumea să se testeze, ca să previi să infectezi persoanele în vârstă”, a

mai spus Raed Arafat.

Citeste si: Certificatul Covid, obligatoriu pentru toți angajații! Se anunță amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă noile norme

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.