Cum arată buletinul de vot pentru Alegerile Locale 2020 și care e ordinea partidelor?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 31 ian 2021, 04:25
alegeri locale 2020 Foto(6)
Ștampile pentru vot
Sursa: Captură Stirile KANAL D

Mai sunt doar două săptămâni până la Alegerile Locale 2020, iar pregătirile au intrat în linie dreaptă, astfel încât totul să fie bine organizat. Care este ordinea partidelor pe buletinul de vot?

Alegerile Locale 2020 vor avea loc pe data de 27 septembrie, astfel că deja au început pregătirile pentru ziua alegerilor. Astăzi, biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti a anunțat care va fi ordinea pe buletinul de vot.

În ce ordine vor fi trecute partidele politice pe buletinul de vot pentru Alegerile Locale 2020?

Alegerile Locale se vor desfășura în acest an luând în calcul regulile de igienă și de distanțare socială, astfel încât să nu existe riscul răspândirii noului coronavirus în comunitate.

Astfel, pe toată durata campaniei electorale, dar și în ziua de 27 septembrie, atunci când va începe procesul de vot pentru alegerile locale 2020, va fi nevoie ca regulile de igienă să fie respectare cu strictețe.

Citeste si: Cum obții viza de flotant, dacă vrei să votezi la Alegerile Locale 2020 la o altă adresă decât cea din buletin

În ceea ce privește felul în care va arăta buletinul de vot pentru Alegerile Locale 2020, în București, biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti a anunțat ordinea exactă a partidelor care candidează

pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Ordinea a fost stabilită prin tragere la sorți, primele trei poziții fiind ocupate de ALDE, PSD, PMP. Iată ordinea partidelor pe buletinele de vot, dar și cum arată modelul buletinului de vot pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

1. ALDE
2. PSD
3. PMP
4. PNL
5. UDMR
6.

PRM
7. ADER
8. Partidul Puterii Umaniste social-liberal
9. Partidul Alternativa Dreaptă
10. Partidul Naţiunea Română
11. Alianţa USR-PLUS
12. Alianţa pentru Unirea Românilor
13. Partidul Verde
14. Alianţa Naţională Tărănist.
15. Partidul Social Democrat independent
16. Partidul Ecologist Român
17.
Partidul Forţa Identităţii Naţionale

18. Partidul Noua Românie
19. Partidul România Europeană
20. Partidul Republican din România
21. Alianţa Pro Bucureşti 2020

Citeste si: Guvernul pregateste ziua alegerilor: alegatorilor li se masoara temperatura, isi iau singuri buletinele si isi dezinfecteaza singuri stampilele

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritățile au anunțat și care va fi ordinea candidaților care se află în cursa pentru primăria București. Astfel, conform tragerii la sorți, prima poziție pe buletinul de vot va fi ocupată de Călin Popescu Tăriceanu, a doua de Gabriela Firea și a treia de Traian Băsescu, urmând ca în continuare să fie afișați și restul candidaților în următoarea ordine:

Citeste si: Candidaţi alegeri locale 2020: Lista completă a candidaţilor PNL şi USR PLUS pentru marile oraşe

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.