Nicolae Ceaușescu s-a născut la data de 26 ianuarie 1918, în comuna Scornicești, în județul Olt, iar casa în care a copilărit acesta este într-o stare excepțională.
Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 26 ianuarie 1918
La data de 26 ianuarie 1918, Nicolae Ceaușescu s-a născut, în comuna Scornicești, județul Olt. Ceaușescu a fost al treilea copil al familiei ce va ajunge să numere 10 copii.
La vârsta de 12 ani, Nicolae Ceaușescu a decis că este timpul să plece la București pentru a se angaja, urmând astfel să lucreze ca și ucenic la diferite fabrici. La vârsta de 27 de ani, mai exact în anul 1933, acesta s-a înscris în Unirea Tineretului Comunist, partid ce se ocupa cu multe activități ilegale, urmând ca peste trei ani să fie
După doar un an în care acesta a stat în libertate, în anul 1940, Ceaușescu a fost arestat timp de patru ani, perioadă în care i-a întâlnit pe Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Chivu Stoica, liderii Partidului Comunist.
Începând cu anul 1948, Nicolae Ceaușescu a început să dețină funcții importante, precum adjunct la Ministerul Agriculturii, adjunct la Ministerul Forţelor Armate, secretar al Comitetului central al PMR, perioadă în care a făcut parte din rândul liderilor partidului.
În anul 1974, Nicolae Ceaușescu a ajuns Președintele României, perioadă a vieții sale care i-a adus sfârșitul, alături de soția sa, Elena. La data de 25 decembrie 1989, soții Ceaușescu au fost executați, în urma regimului comunist pe care puternicul cuplu a reușit să îl formeze.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cum arată casa în care a copilărit fostul președinte al României
Casa în care a copilărit Ceaușescu se află într-o stare foarte bună, chiar dacă au trecut peste 130 de ani de la construcția acesteia, casa a fost renovată, păstrând însă elementele autentice.
Căminul în care a copilărit Nicolae Ceaușescu are în continuare un aer primitor, încă de la intrare, unde se află un gard de lemn și câțiva brazi. Cum oamenii intră în curte se vor putea observa câțiva pomi fructiferi și o viță de vie, iar în mijlocul curții se află casa în care a stat fostul Președinte al României, o locuință ruptă din muzeu.
Persoana ce are grijă ca acest loc să rămână întotdeauna într-o stare excepțională este Emil Bărbulescu, nepotul lui Ceaușescu, alături de Gabriel Lupescu și soția sa. „Titlul de proprietate este tot pe numele p ă rin ţ ilor lui Nicolae Ceau ş escu, nu s-a f ă cut taxa de succesiune. Familia mi-a l ă sat mie î n grij ă aici, am fost ş i prieten bun cu Emil ş i stau ş i la patru kilometri peste deal, dac ă e s ă vin ă cineva, doar m ă sun ă ş i ajung imediat ”, a declarat Gabriel Lupescu, potrivit money.ro.
În casă se vor găsi tablouri, sculpturi și piese de mobilier ce vor aduce aminte de Nicolae Ceaușescu.
Surse: Facebook Casa Memoriala Nicolae Ceausescu , impact.ro, historia.ro