Cum arata cele mai infricosatoare poduri din lume! GALERIE FOTO

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 16 nov 2020, 06:35

Pentru ca asigura trecerea in siguranta peste ape sau vai, dand de multe ori impresia ca sfideaza legile fizicii, podurile au starnit dintotdeauna imaginatia oamenilor si multe dintre ele au generat legende sau superstitii.

Podurile de pe aceasta lista, alcatuita de weather.com, atrag sute de mii de turisti in fiecare an, fie ca sunt ultra-moderne sau vechi de zeci de ani.

Langkawi Sky Bridge, Malaezia

Acest pod pietonal, care inconjoara muntele Gunung Mat Chinchang, are 125 de metri lungime si ofera o panorama de 360 de grade a insulelor Langawi. Sky Bridge, la care nu se poate ajunge decat cu telecabina, se afla la o altitudine de 600 de metri si are o latime de doar 2 metri.

Este un pod relativ nou, care a fost deschis pentru public in anul 2005.

Puente de Ojuela, Mexic

Podul suspendat din localitatea mexicana este singura structura inca functionala din Ojuela. Asezarea a devenit un oras-fantoma la inceputul secolului trecut dupa epuizarea resurselor de minereu si inchiderea minelor. Constructia originala a fost proiectata de fratii Roebling, care au conceput si podul Brooklin.

Punete de Ojuela, care are o lungime de 300 de metri, a fost restaurat si deschis pentru public, in special ca o atractie turistica, in anul 1991.

Sidu River Bridge, China

Constructia, care strabate muntii din bazinul Sichuan peste valea raului Sidu, detine recordul pentru podul aflat la cea mai mare inaltime. Sidu River Bridge are o lungime de 1.2 kilometri si este suspendat la 496 de metri deasupra prapastiei.

A fost deschis traficului in 2009, cand a devenit cea mai inalta structura de acest gen din lume, depasind Royal Gorge Bridge si Beipanjiang River Bridge.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Carrick-a-Rede Rope Bridge, Irlanda de Nord

Podul de franghie din apropierea satului Ballintoy

din Irlanda de Nord este o atractie turistica importanta in zona. Acesta face legatura intre insula Carricarede si continent si, desi nicio persoana nu a cazut vreodata de pe pod si nu s-au inregistrat niciun fel de accidente, unii oameni nu indraznesc sa-l traverseze, fiind nevoie de interventia barcilor pentru ca acestia sa poata parasi insula. Carrick-a-Rede are o lungime de 20 de metri si se afla la 29 de metri deasupra apei.

Trift Bridge, Elvetia

Trift Bridge este cel mai lung pod destinat exclusiv traficului pietonal din muntii Alpi. Acesta asigura traversarea lacului Trifsee, de langa Gamden, Elvetia. Are o lungime de 170 de metri, o inaltime de 100 de metri si atrage peste 20.000 de vizitatori anual.

Viaductul Millau, Franta

Deschis in 2004, desupra vaii raului Tarn, din Franta, podul devenea cea mai inalta constructie de acest gen din lume.

Viaductul Millau este un pod hobanat, cu o lungime de 342 de metri si o inaltime de 271 de metri. Constructia face parte din autostrada care leaga Parisul de Montpellier.