Cum arata crucea 3D de la biserica din Faget! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:31

Ca un semn i s-a aratat, parca, parintelui, care avea deja stranse o sumedenie de cruci si cruciulite din toate colturile lumii. A simtit ca trebuie sa le arate tuturor si le-a inchinat un muzeu.

Chiar daca unele dintre ele costa o avere, toate au o valoare sentimentala inestimabila. Poate cea mai de pret dintre toate este crucea pe care parintele o adaposteste cu mare grija, in biserica.

In lumea scepticilor, se spune ca daca s-ar aduna fiecare bucatica de lemn din sfanta cruce, pe care o au preotii din intreaga lume, cu ele s-ar putea reconstitui o padure. Cat e adevar in ce spune parintele din Ardeal nu stim, insa, slujitorul Domnului ne garanteaza autenticitatea fragmentelor pe care le are aici, la biserica din Faget.

 
Dragostea parintelui pentru semnul crucii a facut sa nu lase nimic la intamplare. Atunci cand a construit biserica, a avut o dorinta. Sa aiba o cruce in varf, care sa se vada din toate partile Clujului. Asadar, aproape de inaltul cerului se distinge o cruce 3D, special gandita pentru acest lacas de cult.