Cum arăta Eugen Cristea când prezenta emisiunea „Feriți-vă de măgăruș„. Actorul a împlinit 70 de ani

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 20 ian 2023, 11:50

Cum arată Eugen Cristea, prezentatorul emisiunii „Feriți-vă de măgăruș„

Sursa: MediaFax Foto

Mai țineți minte cum arăta Eugen Cristea când prezenta emisiunea „Feriți-vă de măgăruș„? Actorul a împlinit 70 de ani, iar noi vă propunem o recapitulare a celor mai frumoase momente din emisiunea care ne-a bucurat copilăria.

Eugen Cristea, îndrăgitul actor care ne-a făcut copilăria mai frumoasa cu emisunea „Feriți-vă de Magăruș „, a împlinit 70 de ani. 

Eugen Cristea s-a născut pe 18 aprilie 1952 

Eugen Cristea  s-a născut pe 18 aprilie 1952 în București. Actor, prezentator și realizator de emisiuni TV, Eugen Cristea și-a făcut debutul în televiziune în anul 1961 în studiourile Radioudifuziunii Române, la emisiunea „Clubul Voioşiei“.

Pasionat de matematică, fizică și chimie, îndrăgitul prezentator al emisiunii ”Feriți-va de măgăruș „ și-a dorit initial să urmeze cursurile Universității Politehnice din București, la care a fost admis imediat după ce a terminat liceul. După un an de studiu la specializarea „Automatică și Calculatoare„ Eugen Cristea și-a dorit să se reprofileze și să încerce o carieră în actorie. Și bine a făcut, dovadă fiind succesul fantastic pe care l-a avut emisiunea „Feriți-vă de magăruș„ pe care Eugen Cristea a prezentat-o începând cu anii '90. 

Citeste si: Câți bani a primit Gheorghe Zamfir pentru coloana sonară a filmului „Kill Bill”

M-am hotărât pur şi simplu. Îmi pare foarte rău că spun lucrul ăsta, pentru că am avut colegi minunaţi la Politehnică, dar n-am suportat atmosfera şi, să fiu iertat că gândesc aşa, dar când au început să ne ducă prin fabrici şi uzine să turnăm în oţel tot felul de forme n-am mai rezistat.

Am luat hotărârea de a da admitere la Actorie peste noapte, m-am pregătit exact zece zile, mi-a recomandat cineva un actor de la Naţional, Victor Moldovan. Am fost la el, m-a pus să citesc o poezie şi mi-a zis: « Măi, avem probleme, nu ştiu cum o să intri tu cu vocea asta de cocoşel.» 

Dar eu am o anume expresivitate în mişcare şi atunci mi-a zis: « Trebuie să profităm de faptul că eşti un viitor actor mişcăcios».

Şi am făcut o variantă a poeziei „Măturatorul“, a lui Jacques Prévert, pe pantomimă.

Citeste si: Amza Pellea ar fi împlinit azi 91 de ani. Ce roluri l-au consacrat pe marele actor

Pe vremea aia, în 1972 când am dat eu examen, era bine, nu intrai cu pile. Pentru ultima probă pregătisem monologul lui Iordache din „D-ale Carnavalului“

Acest personaj m-a urmărit de-a lungul vieţii, îl mai joc şi acum, a declarat îndrăgitul prezentator al emisiunii „Feriți-vă de măgăruș„ într-un interviu acordat ziarului Adevărul. 

Cum arăta celebrul actor când prezenta emisiunea „Feriți-vă de măgăruș” 

Haideți să ne amintim cum arăta Eugen Cristea când prezenta emisiunea „Feriți-vă de măgăruș!” 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Eugen Cristea a fost prezentator și corealizator al emisiunii “Feriți-vă de măgăruș„ între anii 1990-1997, emisune îndrăgită atât de cei mari cât și de cei mici. 

Citeste si: Cinci actori care s-au retras după ce au descoperit că suferă de o boală

Eugen Cristea, îndrăgitul prezentator al emisiunii „Feriți-vă de măgăruș„ și-a văzut, pe lângă cariera de televiziune, și de cariera în teatru și film, el jucând atât pe scena Teatrului Național București, cât și în pelicule precum „State de România„, Inimă de Țigan„, „Cu un Pas înainte„, „Păcală se Întoarce„, „Asfalt Tango„ și lista poate continua. 

În ceea ce privește viața personală, fostul prezentator al emisiunii ”Feriți-vă de măgăruș„ trăiește de mai bine de 34 de ani o frumoasă poveste de dragoste alături de soția sa, actrița Cristina Deleanu pe care a văzut-o pentru prima dată pe o scenă de teatru din Iași.

Nici faptul că aceasta era căsătorită și nici diferența de vârstă nu au stat în calea dragostei lor despre care actrița spunea că s-a declanșat ”ca un foc„ în momentul în care au început să joace împreună.

„Între noi este şi o diferenţă de vârstă de 11 ani… E o cifra, totuşi. Atunci când s-a întâmplat să doresc să fiu lângă Eugen, eu am încheiat orice alte lucruri, orice alte relţii. Despărţirea nu a fost o decizie uşoară, dar eu am luat-o. Am fost tranşantă, în primul rând, cu sufletul meu, lucru care n-a fost tocmai comod. O recunosc şi acum, am recunoscut-o şi atunci.

Pentru că şi aceea fusese viatţ mea, si m-a costat decizia pe care am luat-o. Nu poti nici să negi, nici să renegi ce-ai trăit. Trecuseră 17 ani, o bucată de pâine, dar se acumulaseră nişte neajunsuri, mici neîmpliniri care, în timp, s-au aglomerat. Insatisfacţia aceea pe care o aveam pe dinauntru mi-a dat voie să mă îndrăgostesc de altcineva”, a declarat soția lui Eugen Cristea într-un interviu acordat revistei Tango. 

 

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.