Cum arata inima unui bolnav de coronavirus? Autopsia dezvaluie schimbari cardiace uluitoare! Iata ce spun medicii legisti!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 29 ian 2021, 15:35
video Foto(5)

Medicii legisti care au facut autopsii pactientilor decedati din cauza COVID-19 si au descoperit ca unul dintre organele afectate grav de acest virus este inima.

Cum arată inima unui bolnav de coronavirus? Medicul Desiree Marshall, de la Universitatea Washington, din Seattle, a examinat inima unui pacient mort de noul coronavirus si a ajuns la concluzia ca virusul aduce modificari esentiale acestui organ.


Cum arată inima unui bolnav de coronavirus?

"Inima este putin marita. Am observat marginile generale ale acesteia ca fiind dilatate. Forma normala lipseste un pic pentru ca am luat probe de tesut proaspat pentru studiile noastre", a spus Dr.

Desiree Marshall, citat de ziare.com.

Medicul a mai spus ca autopsia a relevat faptul ca nu numai pacientilor in varsta si cu probleme cardiace li se modifica activitatea cardiaca. Ea mai precizeaza ca rolul autopsiilor este esential in descoperirea secretelor infectiei.

"Auzeam si vedeam ca persoanele predispuse sunt cele mai in varsta, si cele care aveau probleme cardiace. Dar, de asemenea, am vazut ca pacientii care sunt mai tineri, poate de varsta mijlocie, pot sa nu aiba aceste comorbiditati, care includ bolile cardiace.

Autopsiile dezvaluie "ce face virusul" in interiorul corpurilor pacientului", a mai declarat Dr. Desiree Marshall. (sursa: realitatea.net)

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum arata plamanii unui barbat de 60 de ani infectat

Coronavirus: un spital din Statele Unite a prezentat ce se intampla in plamanii unui pacient de 60 de ani infectat cu coronavirus.
Imaginile au fost difuzate de medicii de la spitalul universitar George Washington, care au folosit un scanner pentru a realiza o ilustrare 3D a plamanilor.

Citeste si: 12 localitati din Romania sunt in pericol de carantinare! Masurile anuntate de Comitetul pentru Situatii de Urgenta

Citeste si: Prof. dr. Astarastoae despre pandemia de coronavirus: "Nu e nici ciuma bubonica, nici gripa spaniola. E cea mai putin grava pandemie prin care a trecut omenirea"

In imagini se poate observa clar tesutul afectat: culoarea verde galbui indica leziuni serioase la nivelul organului respirator.
"Exista un contrast intre plamanul infectat si tesutul sanatos. Infectia nu este concentrata pe o parte a plamanilor, ci mai degraba difuza.

Nu trebuie sa fiti medici pentru a intelege aceste imagini", spune dr. Keith Mortman, seful sectiei de chirurgie toracica de la spitalul George Washington, potrivit g4media.ro.
Cititi continuarea aici.

 

Taguri: