Cum arată locul în care Diana Maria și-a găsit sfârșitul după ce a fost atacată de urs. Detaliul cutremurător observat de internauți

Autor: Diana Bostan

Traseul montan este unul frumos, dar și periculos

Sursa: Captură TikTok

În inima Munților Bucegi, pe traseul abrupt și periculos al Jepilor Mici, Diana Maria, o tânără în vârstă de 19 ani, și-a găsit sfârșitul după ce a fost atacată de urs marți, 9 iulie.

O tragedie a avut loc recent pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi, unde tânăra Diana Maria și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un urs. Un turist a publicat un video pe TikTok cu locul exact unde tânăra a fost atacată, dezvăluind peisajul sumbru al stâncilor abrupte unde și-a găsit sfârșitul.

Citește și: Locul din România care a devenit punctul de întâlnire între oameni și urși: „Nu recomand nimănui să se apropie”

Traseul montan Jepii Mici este unul impresionant, dar periculos

În videoclipul publicat de turist, se poate vedea locul unde Diana Maria a fost atacată și trasă de urs, înainte de a cădea de la înălțime. Imaginile surprind peisajul abrupt și periculos al traseului, evidențiind riscurile majore pentru cei care se aventurează pe acest drum. Un alt detaliu ce a atras atenția este faptul că pe traseu sunt foarte multe cruci.

Citește și: Un primar din Suceava s-a trezit cu ursul în curte. Întregul moment a fost surprins de camerele de supraveghere

Conform raportului medico-legal, Diana Maria a suferit numeroase leziuni externe și interne, provocate atât de atacul ursului cât și de căderea de la înălțime. Incidentul a avut loc într-o zonă extrem de abruptă a traseului, unde stâncile periculoase au contribuit la fatalitatea evenimentului. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”

Internauții au confirmat în comentarii faptul că traseul este unul extrem de frumos, dar periculos.

„Nu vreau să mă gândesc în ce chinuri a murit săraca fată”/ „E frumos, dar noi nu avem ce căuta acolo”/ „Jepii mici este un trasei cu dificultate ridicată. Nu se recomandă începătorilor și nici familiilor cu copii”.

Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru turiști

Specialiștii avertizează turiștii să evite interacțiunile cu animalele sălbatice și să fie extrem de prudenți pe traseele montane dificile. Moartea Dianei Maria a reaprins discuțiile despre gestionarea populației de urși în România.

Citește și: Ce a scos la iveală raportul medico-legal al tinerei atacate de urs pe Jepii Mici: „Erau incompatibile cu viața”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat necesitatea măsurilor stricte de control, inclusiv eutanasierea sau împușcarea urșilor care se apropie de comunitățile umane, pentru a preveni astfel de tragedii în viitor, notează Digi24.ro.