Cum arăta mama lui Florin Piersic Junior în tinerețe. Care a fost relația dintre cei doi și care sunt calitățile pe care le-a moștenit actorul de la Tatiana Iekel

Autor: Cristina Mocanu

Florin Piersic Junior a preluat de la mama sa talentul artistic și pasiunea acesteia pentru teatru și film.

Sursa: https://www.mediafax.ro/

Tatiana Iekel, mama actorului Florin Piersic Junior, a fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe din România.

În tinerețe Tatiana Iekel, fosta soție a lui Florin Piersic Senior, a fost o femeie rafinată, de o frumusețe aparte.

Cine a fost Tatiana Iekel, mama lui Florin Piersic Junior

Tatiana Iekel s-a născut pe data de 10 octombrie 1932 și a fost o celebră actriță de teatru și o apariție meteorică în film și care s-a impus prin interpretările sale pline de seriozitate și talent.

După ce a absolvit Facultatea de Teatru și Artă Cinematografică a fost repartizată la Teatrul Mic din București unde a jucat fără întrerupere până la vârsta pensionării, alături de mari nume ai acestui teatru: Olga Tudorache, Valeria Seciu, Vasilica Tastaman, Dorina Lazăr etc.

Citește și: Florin Piersic Junior iubite. Fiul lui Florin Piersic Senior s-a iubit de-a lungul vieții cu femei extrem de frumoase. Cine sunt acestea

Primul rol al acesteia a fost în „Zboară cocorii” și a fost un succes de neuitat și a participat cu delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul cu același nume cu Tatiana Samoilova în rolul principal. Acolo s-a îndrăgostit de Florin Piersic, și au fost surprinși de către presă plimbându-se de mână. Astfel cei doi au apărut în revista “Cinemonde”, iar odată întorși în țară s-au căsătorit.

În anul 1968 au devenit părinții celebrului actor și scenarist Florin Piersic Junior.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rolurile sale în teatru au fost pline de substanță și extrem de apreciate de publicul de la acea vreme și nu numai. Din păcate, după pensionare, aceasta a intrat într-un colț de umbra, dar fiul său a convins-o să joace într-o nouă distribuție: ”Reclama”, film cu care Florin Piersic Junior a debutat ca regizor și scenarist. Tatiana Iekel a interpretat o pensionară care nu reușește să o scoată la capăt cu facturile de la întreținere.

Aceasta a mai jucat și în lungmetrajul Fix Alert, film în care interpretează rolul unei bătrâne bolnave de Alzheimer, căreia toate amintirile i se învălmășesc.

Odată cu rolurile din aceste două filme este rugată să se întoarcă la Teatrul Mic de către regizorul Cătălina Buzoianu și continua să interpreteze cu succes roluri dedicate vârstei sale.

Tatiana Iekel a fost considerată cea mai frumoasă actriță din România, în tinerețe, iar colegii săi de scenă au declarat că era de o femeie rafinată cu o frumusețe aparte, un profesionist desăvârșit și o actriță care își juca rolurile

impecabil.

Actrița a murit la vârsta de 84 de ani, în data de 10 mai 2017.

Care sunt calitățile preluate de Florin Piersic Junior de la mama sa

Florin Piersic Junior a preluat de la mama sa talentul artistic și pasiunea acesteia pentru teatru și film. Acesta a fost extrem de atașat de Tatiana Iekel, iar într-un interviu acesta a declarant că toată viața sa s-a învârtit în jurul mamei sale pe care a iubit-o enorm.

Citește și: Cine este mama lui Florin Piersic Junior. Au trecut aproape șase ani de la decesul acesteia. În ce relații era Tatiana Iekel cu Florin Piersic Senior după divorț

Tatiana Iekel a povesti, la un moment dat, că într-o seară nu a răspuns la telefon, deranjată fiind de insistențele jurnaliștilor. Atunci Florin Piersic Junior s-a panicat atât de tare încât a fugit până acasă la aceasta să vadă ce s-a întâmplat. Acesta și-a certat mama după care s-a pus pe plâns atât de tare încât Tatiana a reușit cu greu să îl liniștească.

Actorul a fost devastat de moartea mamei sale, astfel că la două săptămâni de la decesul ei, Piersic Junior a postat o poză pe pagina sa de socializare împreună cu mesajul “Aripă de înger”. Fanii actorului au fost impresionați de gestul său și i-au trimis mesaje de încurajare.

Surse: uniter.rowowbiz.ro

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.