Cum arată meniul complet al unei familii din SUA de Ziua Recunoștinței. Ce pun, de fapt, aceștia pe masă

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 03 feb 2021, 20:05
Preparate tradiționale la masa pregatita de catre americani, de Ziua Recunoștinței.

Ziua Recunostintei este una dintre cele mai importante sarbatori dedicate recoltei dar si familiei, in America de Nord. Iata ce mancaruri speciale pregatesc americanii.

Ziua Recunoștinței sau "Thanksgiving Day", asa cum o numesc americanii, este o sărbătoare anuală, de o zi, ce marcheaza sfarsitul toamnei, prin care oamenii ii mulțumesc lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an.

Ziua Recunoștinței se sărbătorește cu fast în ultima zi de joi a lunii noiembrie de către americani, iar canadienii o sărbătoresc în a doua zi de luni din octombrie si reprezinta o sărbătoare a familiei.

Tocmai de aceea, in SUA de pilda, majoritatea afacerilor (cu exceptia magazinelor) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu "Thanksgiving Day" pentru a permite angajaților să se reunească cu toti cei dragi, la masa imbelsugata.

 

Ce se gaseste pe masa unei familii din SUA, de Ziua Recunoştinţei

"Thanksgiving Day" este o sărbătoarea preluată de la primii coloniști care au sosit în Lumea Nouă, în anul 1621.

In anul 1941, congresul SUA a decis ca cea de-a patra zi de joi din luna noiembrie să devină în mod oficial Ziua Recunostintei, ca sarbatoare nationala.

Sărbătoarea de Ziua Recunoștinței a devenit pentru americani un eveniment extrem de important dedicat familiei, o zi in care se petrece timp împreună cu familia și cu prietenii, la o masa bogata. Astfel de pe masa de sărbătoare nu lipsesc preparatele tradiționale, iar printre cele mai întâlnite sunt: curcanul pregatit a cuptor, jambon, cartofi dulci, piure, porumb dulce, plăcinta de dovleac, plăcinta de mere, sos

de afine, sos de merișoare.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Care este de fapt traditia curcanului gatit de Ziua Recunostintei

In ceea ce priveste tradiția curcanului pregătit de Ziua Recunoștinței, aceasta provine de la Benjamin Franklin, deoarece acesta a decis ca această pasăre să fie simbolul sărbătorii. Fostul președinte al Statelor Unite a grațiat un curcan care urma să fie tăiat odată cu celebrarea acestei zile, iar de atunci, în fiecare an, acest obicei este respectat de fiecare președinte american.

La începuturi, traditionalul curcan se servea doar fiert.

Conform istoricilor, acesta a fost preluat de coloniști pe care, la rândul lor, îl preluaseră din Mexic. Mai tarziu, curcanul a inceput sa fie pregatit la cuptor, cu o umplutura speciala, cu ceapa, sunca, fructe uscate, usturoi si crutoane care îi dă o savoare inedita.

O alta traditie importanta respectata de catre americani la masa festiva de Ziua Recunostintei este rugăciunea pe care acestia o rostesc la începutul mesei.

Pe tot parcursul rugăciunii, oamenii se țin de mână și fiecare dintre persoanele prezente subliniaza un motiv pentru care îi mulțumește lui Dumnezeu pentru această zi.

Sărbătoarea de "Thanksgiving Day" a devenit o sărbătoare federală oficială, iar americanii participă în această zi si la diverse acțiuni caritabile. Ei colectează bani sau pregătesc mâncare pentru cei săraci.

Citeste si: Intrecere dura la Casa Alba! Doi curcani au concurat pentru gratierea presedintelui, de Ziua Recunostintei

 

 

Taguri: