Mircea Dinescu nu este doar patron, este și bucătar. Cunoscutul poet nu stă deoparte atunci când vine vorba de pasiunea sa, gătitul. Într-un video postat pe TikTok, Mircea Dinescu este ilustrat în timp ce prezenta cum arată un mic dejun la Cetate, restaurantul pe care îl deține pe malul Dunării.
Cum arată un mic dejun la Cetate, restaurantul lui Mircea Dinescu
Banto Dos Santos, carismaticul brazilian stabilit în România, a mers în vizită la Cetate pentru a gusta din preparatele pregătite cu drag de poetul Mircea Dinescu.
„ Dragilor, cam așa arată micul dejun la Cetate. Vai de viața mea. Bestial”, a spus Banto Dos Santos, într-un video postat pe contul său de TikTok, în timp ce Mircea Dinescu scotea preparatele din Bucătărie.
Citește și: Mircea Dinescu l-a invatat pe Madalin Ionescu sa prepare mancare sanatoasa! Afla retele
Brazilianul a fost așteptat de Mircea Dinescu cu o omletă imensă, făcută din ouăle de la găinile crescute de poet. Pentru ca brazilianul să aibă energie toată ziua, Mircea Dinescu a adăugat în omletă roșii și brânză. Pe lângă omletă, Mircea Dinescu și-a răsfățat oaspetele și cu o bucată de jambon, fiert în vin cu mirodenii.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Mircea Dinescu: Asta am fiert-o în vin și cu mirodenii. Are cimbru, busuioc.
„Eu sunt treaz de la ora 06:00. M-am plimbat prin toată Cetatea. Cum spunea bunicul: „adevărata bogăție este la țară”. Așa este să știi. Micul dejun pregătit de domnul Mircea Dinescu la Cetate. Superbă locația în care am fost primiți cu ospitalitatea specifică românului.” , a adăugat Banto Dos Santos.
@bantodossantos #fyp #foryou ♬ sunet original- Banto Dos Santos
Cât costă un meniu la restaurantul lui Mircea Dinescu de pe malul Dunării
Mircea Dinescu a explicat că decizia de a deschide restaurantul a venit ca o formă de terapie personală.
„În localitatea Cetate, vecină cu Bulgaria şi la doar cîţiva kilometri de graniţa sârbească, se spune că cocoşii cântă în trei limbi – sârbă, bulgară şi română. Aşa că ideea unui port cultural multinaţional s-a potrivit ca o mănuşă. Cuptoarele pentru ars ceramica sînt concurate de cuptoarele în care se frig berbecii de la ferma poetului căzut în doaga agriculturii, iar tiradele aprinse ale autorilor străini invitaţi la colocvii sînt stinse cu vinuri nobile din producţia proprie. Păstrînd proporţiile, după negustorul de sclavi Rimbaud, negustorul de vin Dinescu pare un dulce copil. Aşa că nu vă sfiiţi şi călcaţi-i pragul casei”, declara Mircea Dinescu în urmă cu ceva timp, potrivit sursei menționate anterior.