Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Fosta suverană a fost coborâtă în Cripta Regală de la Castelul Windsor

Author: Andreea Buinoschi

Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Fosta suverană a fost coborâtă în Cripta Regală de la Castelul Windsor

Sursa: ukdaily.news

Palatul Buckingham a postat prima fotografie cu mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta a fost coborâtă alături de părinții, de sora și de soțul ei, luni, 19 septembrie.

După o ultimă slujbă la care au luat parte doar membrii Familiei Regale, Palatul Buckingham a făcut publică prima fotografie cu mormântul Reginei Elisabeta a II-a.

Cum arată mormântul Reginei Elisabata a a II-a

După 70 de ani de domnie, Regina Elisabeta a II-a și-a încheiat ultima călătorie pe data de 19 septembrie. Atunci, după 11 zile de la deces, fosta Suverană a fost coborâtâ în Cripta Regală, alături de familia și de soțul ei, conform Sky News.

Fostul monarh își doarme somnul de veci în Capela Memorială Regele George al VI-lea, din Capela St. George de la Castelul Windsor.

Piatra funerară este realizată din marmură belgiană, ce a fost sculptată manual. Piatra este așezată în podeaua Capelei St. George și, de jur împrejurul ei, au fost așezate flori și coroane. Doritorii pot admira piatra funerară începând cu săptămâna aceasta, deoarece Castelul Windsor își va redeschide porțile în fața publicului.

Citeste si: Cine este bărbatul misterios, cu o înălțime de 2,18 metri, care a fost prezent la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Prezența lui a stârnit curiozitatea întregului Internet

Regina Elisabeta a II-a fost înmormântată alături de soțul ei, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, în cadrul unei slujbe speciale la care presa nu a mai avut acces.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Primul nume menționat pe piatra funerară este cel al Regelui George al VI-lea (1895-1952), fiind urmat de Elisabeta (1900-2002), Elisabeta a II-a (1926-2022) și Filip (1921-2021).

Care este membrul Familiei Regale care nu a fost îngropat

Sicriul Prințului Philip a fost depus într-o încăpere separată, urmând să fie mutat alături de cel al soției, atunci când destinul urma să impună acest lucru.

Sicriul Prințului Philip a fost depus în Bolta Regală a Capelei Windsor. În Seiful Regal, se afla cenușa Prințesei Margareta care, ulterior, a fost mutată în Capela Memorială, alături de sicriele părinților.

Capela Memorială în care se găsește și sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost construită chiar sub comanda ei, în anul 1962, pentru ca acolo să fie înmormântat tatăl ei. Capela a fost proiectată de George Pace, iar termenul de finalizare a fost în anul 1969.

De asemenea, Capela este, de fapt, o anexă construită din piatră palidă și a fost adăugată în partea de nord a Castelului, în spatele coridorului de nord.

Citeste si: Cine deține cea mai mare avere în familia regală britanică. Nu este vorba nicidecum despre Regele Charles al III-lea

Prințesa Margareta a încălcat procedeul regal, deoarece a fost incinerată.

Acest lucru a avut loc la Slough Crematorium și, conform cosmopolitan.com, acest lucru s-a întâmplat, deoarece nu mai era „loc”, întrucât un spațiu era rezervat pentru Majestatea Sa.

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe 8 septembrie, în Scoția, la Castelul Balmoral și ultima suflare și-a dat-avându-i alături pe Regele Charles al III-lea și pe Prințesa Anne.