Cum arăta primul automobil de serie? Prețul incredibil cu care se vindea mașina în anul 1908

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 02 aug 2022, 22:50

Ford Model T, primul automobil de serie

Sursa: captura youtube

Începutul lunii octombrie amintește de un eveniment important pentru istoria automobilului: comercializarea primului automobil de serie. Descoperă cum arăta celebrul Ford Model T și la ce preț se vindea în 1908.

Comercializarea primului automobil de serie a început la 1 octombrie 1908, acesta reprezentând un moment important în istoria omenirii. Primul automobil de serie a fost produs de Henry Ford la Ford Motor Company și, așa cum era de așteptat, celebrul Ford Model T a intrat în istorie. Descoperă cum arăta primul automobil de serie și la ce preț se vindea în anul 1908.

113 ani de comercializarea primului automobil de serie. Cum arăta Ford Model T, automobilul vândut la 1 octombrie 1908?

Un eveniment istoric important petrecut la 1 octombrie este vânzarea primului automobil de serie. Totul s-a întâmplat la data de 1 octombrie 1908, atunci când automobilul produs de Henry Ford  la Ford Motor Company a fost comercializat pentru prima oară. 

Primul automobil de serie purta denumirea de Ford Model T, dar mai era cunoscut și sub denumiri ca Tin Lizzie sau Flivver. Evident, la acea vreme, automobilele arătau complet diferit față de cele comercializate în prezent. 

Este cunoscut faptul că Ford Model T, primul automobil de serie din lume, a revoluționat istoria automobilului. În anul 1908, mai exact pe 1 octombrie, acesta a devenit disponibil pentru publicul larg. Producția a început pe 27 septembrie 1908, la fabrica Piquette în Detroit, Michigan. 

Dacă Ford Model T este celebru în toată lumea, având în vedere că este primul automobil de serie din lume, puțini sunt cei care știu că acesta nu a fost primul model de automobil produs de Ford Motor Company.

Datele istorice arată că, până să se ajungă în punctul în care Ford Model T să fie disponibil pentru publicul larg, Ford Motor Company a produs mai Modelul A, dar și alte 19 prototipuri. Dacă unele dintre ele au ajuns, în cele din urmă să fie produse, mai exact Model N, Model S, cea care s-a bucurat de un succes fanatastic a fost Ford Model T.

O decizie care a surprins pe toată lumea a fost că, după celebrul Ford Model T nu a urmat Ford Model U, ci Ford Motor Company a luat decizia de a produce o nouă mașină, dar care să fie denumită Ford Model A. Explicația? Henry Ford a precizat că fiind vorba despre o mașină mult mai performantă, căreia i-au fost aduse nenumărate îmbunătățiri, este necesar ca denumirea să înceapă cu prima literă a alfabetului și astfel a luat naștere Ford Model A.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ford Model T, vândut pentru prima oară la 1 octombrie 1908, a fost fabricat timp de 19 ani la rând.

Acesta a fost produs și vândut doar în SUA.

Citeste si: Vesti proaste pentru soferii care detin masini mai vechi de 15 ani! Ce se va intampla pana la finalul acestui an

La ce preț a fost vândut Ford Model T, primul automobil de serie?

Fondat de Henry Ford, primul automobil de serie, Ford Model T, a fost comercializat la 1 octombrie 1908. Informațiile oficiale arată că automobilul a fost vândut la prețul de 825 de dolari americani. Cei care au achiziționat mașina s-au declarat mulțumiți de performanțele acesteia, considerând că era foarte ușor de condus. 

Ford Motor Company a luat naștere în anul 1903. Încă din primul moment, compania auto și-a propus să producă mașini simple și care să nu necesite costuri exagerate, având în vedere că se adresa tuturor categoriilor sociale. Având în minte acest principiu, Ford Motor Company a înregistrat un adevăr succes, având în vedere că în anul 1913, această companie producea aproximativ jumătate din numărul total de automobile comercializate în SUA.

Dacă în momentul în care a fost lansat, Ford Model T era vândut cu 825 de dolari, ulterior, prețul automobilului a scăzut considerabil, ajungând ca în 1920 să coste doar 260 de dolari. Un motiv care a dus la reducerea prețului a fost și introducerea benzii de montaj. 

Citeste si: Lovitură imensă pentru cei cu mașini pe benzină! Dezastru pentru toți șoferii

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.