Cum arată școlile anului 2022 în România. Peste 3,5 milioane de elevi se întorc în bănci pe 5 septembrie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 iun 2023, 03:20

Cum arată școlile din România în anul 2022

Sursa: pexels

După 2 ani în care învățământul a fost mutat în mediul digital și încă un an de învățământ hibrid, pe 5 septembrie elevii se întorc pe băncile școlii.

După situația pandemică din anii 2019- 2020, școlile au rămas în starea deplorabilă în care au fost lăsate, existând încă școli în care toaleta se află în curte sau unități de învățământ care nu au primit toate aprobările pentru a îi primi pe școlari la ore până la data de 5 septembrie.

Citeste si: Elevii vor primi tichete sociale. Când trebuie depuse cererile și ce se poate achiziționa cu ele

Pentru peste 3,5 milioane de elevi 5 septembrie a fost prima zi din anul scolar 2022-2023

Pentru peste 3,5 milioane de elevi, ziua de 5 septembrie a venit cu multe emoții și sunetul primului clopoțel din anul școlar 2022-2023. Elevii, alături de părinți și cadrele didactice au început noul an școlar 2022-2023 luni, 5 septembrie, în clasa de curs care le-a dus dorul după o perioadă atât de îndelungată, clasă care îi va pregăti pentru viață și în care vor evolua.

Citeste si: REZULTATE BAC toamnă 2022. Au fost publicate primele rezultate la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Ce note au luat elevii claselor terminale de liceu

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum arată școlile din România în anul 2022

În anul 2022, nu toți elevii sunt în siguranță în cazul în care în unitatea de învățământ începe un incediu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarând că 14,3% din școlile din România încă nu au autorizația la incendiu.

Ministrul Educației a declarat că peste 370 de unități de învățământ din București, Vaslui, Constanța, Prahova și alte județe sunt înscrise într-un program de reabilitare a clădirilor,, Fac obiectul unei acţiuni majore de reabilitare a clădirilor şi de extindere a acestor clădiri iar contractele

încheiate au date de finalizare ce depăşesc 5 septembrie"

"Există 3,3% din numărul total de unităţi de învăţământ preuniversitar care nu au încă autorizaţie DSP, dar se lucrează pentru compensarea aspectelor semnalate de DSP pentru ca aceste unităţi de învăţământ să obţină autorizaţie sanitară până în data de 5 septembrie.(...) Dacă autorităţile locale folosesc bugetele pe care le-am alocat din bugetul Ministerului Educaţiei...am avut această linie bugetară, în acest an vom rămâne cu 100 de şcoli (n.r.

cu toalete în curte). În urmă cu 3-4 ani aveam mult peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme.(...) Anul trecut, două treimi din bugetul pe care Ministerul Educaţiei l-a avut pentru această linie, conformarea toaletelor din şcoli, s-a întors la bugetul de stat. Ele au fost la autorităţile locale şi nu au putut să fie folosite", a afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ce se întâmplă cu media claselor V-VIII, chiar din această toamnă. Anunțul de ultim moment al lui Sorin Cîmpeanu

Sursa: wall-street.ro