Cum arată scrisoarea oficială pe care o vor primi pensionarii după MAREA RECALCULARE. Anunțul oficial făcut de Casa de Pensii și Ministerul Muncii

Autor: Diana Bostan

Pensionarii din România vor primi o scrisoare oficială din partea Ministerului Muncii și a Casei de Pensii.

Sursa: Pixabay/ Unsplash

Pensionarii din România vor primi în curând o scrisoare oficială din partea Casei de Pensii și a Ministerului Muncii, care îi va informa că pensiile lor nu vor fi reduse în urma procesului de recalculare.

Decizia vine după ce mai mulți pensionari au primit decizii de recalculare care indicau o valoare mai mică decât cea a ultimei pensii. Guvernul a decis să intervină pentru a clarifica situația și a liniști persoanele afectate.

Citește și: „Am primit decizia săptămâna trecută, dar după un timp a venit poștărița de aici de la noi și mi-a cerut să îi dau decizia înapoi”: Motivul pentru care unii poștași au luat înapoi deciziile de recalculare

Anunțul oficial făcut de Ministerul Muncii

Ministerul Muncii a transmis pe Facebook un mesaj pentru pensionari, asigurându-i că, deși noile calcule pot arăta o reducere a pensiei, cuantumul nu va scădea efectiv.

Nicio pensie nu scade. În rest, rămâne cum am stabilit- peste 3,8 milioane de pensii vor crește. Postăm aici informarea oficială pe care pensionarii cărora li se menține același cuantum al pensiei o vor primi”,  se arată în postarea oficială, care include și o imagine a scrisorii pe care pensionarii o vor primi.

Citește și: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate! Ce înseamnă asta pentru pensionari. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Potrivit ȘtirileProtv.ro, Premierul Marcel Ciolacu a intervenit în acest subiect și a cerut atât ministrului Muncii, cât și președintelui Casei de Pensii să trimită până la sfârșitul săptămânii o informare detaliată cu privire la stadiul recalculării pensiilor. Acesta dorește ca pensionarii să fie clar informați despre numărul de decizii emise, procentul de contestații și procedura de corectare a erorilor constatate.

„Este necesar ca pensionarii să primească un document oficial care să confirme că, indiferent de calculul legat de contributivitate, pensia lor nu va scădea,” a declarat premierul Ciolacu în ședința

de Guvern de miercuri și citat de sursa menționată anterior.

De asemenea, el a subliniat importanța transparenței și a comunicării clare cu pensionarii, mai ales în contextul în care aproximativ 700.000 de români au fost afectați de recalcularea pensiilor și s-au confruntat cu sume mai mici decât se așteptau.

Nemulțumiri în rândul categoriilor afectate de recalculare

Procesul de recalculare a pensiilor a generat nemulțumiri în rândul mai multor categorii de pensionari.

Cei mai afectați sunt foștii angajați din industria minieră, mecanicii de locomotivă, lucrătorii din industria nucleară și petrolieră, care s-au pensionat anticipat datorită condițiilor grele de muncă. De asemenea, persoanele cu dizabilități s-au trezit cu pensii recalculate mult mai mici, unele chiar cu 60% mai puțin decât anterior, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Ce riscă pensionarii care au trecut de 2.000 de lei! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat

Cu toate acestea, Guvernul asigură că aceste categorii nu vor pierde din pensia actuală, chiar dacă recalcularea ar sugera altceva. Documentul oficial ce va fi trimis de Ministerul Muncii și Casa de Pensii este menit să clarifice aceste aspecte și să aducă liniște pensionarilor, confirmând că niciun beneficiar nu va avea de suferit din cauza acestui proces.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.