Cum arată și cât costă cea mai scumpă rochie de mireasă din lume

Author: Luiza Stama
Actualizat: 30 ian 2021, 04:25
Foto(8)

De-a lungul timpului, cateva mirese au imbracat rochii care valorau cat o comoara. Iata cum arata si cat costa cele mai scumpe rochii de mireasa din lume.

Printese, artiste sau mostenitoare ale unor afaceri de succes, cateva femei de pe planeta s-au imbracat cu rochii de mireasa care valoreaza averi pe care muritorii de rand nu le vor avea niciodata. Ziua nuntii, rochia de mireasa, voalul, au fost mereu idealuri la care tinerele au visat si si-au imaginat cat de stralucitoare si frumoase vor fi in acea zi speciala.

Ei bine, cateva dintre femei si-au implinit visul si au reusit chiar sa ramana in istorie, purtand rochii cu diamante, cu aur, cu perle sau cu pene de paun.

Iata topul celor mai scumpe rochii de mireasa

Rochia de mireasa a printesei Marie-Chantal a Greciei a fost impodobita cu perle, poarta semnatura Valentino si a costat 225.000 de dolari. Rochia a fost realizata in patru luni si a fost nevoie de 12 tipuri de matase pentru a arata asa cum si-a dorit designerul ei. In 1995, la nunta printesei Marie-Chantal cu Printul Pavlos, o asemenea suma era cu siguranta o avere imensa.

Amal Alamuddin a fost fericita mireasa care a purtat o rochie de 380.000 de dolari. Realizata de celebrul Oscar de la Renta, rochia miresei lui George Clooney a fost extrem de spectaculoasa. La nunta din septembrie 2014, aparitia frumoasei Amal a lasat pe toata lumea cu respiratia taiata, iar rochia este atat de fumoasa incat multe muzee s-au luptat sa o imprumute si sa o expuna.

Ultima rochie de mireasa creata de Oscar de la Renta este intr-un muzeu de arta din Huston, insa este doar imprumutata de la familia Clooney, ea apartinandu-i frumoasei Amal Alamuddin.

S i Kate Middleton a intrat in istorie cu rochia de mireasa pe care a purtat-o la ceremonia de casatorie din 2011! In valoare de 388.000 de dolari, superba rochie a fost realizata de mai multi croitori vestiti si a fost creata de Sarah Burton, designer al Casei de Moda Alexander McQueen.

Croitorilor englezi li s-a adus un omagiu in acest fel, ducesa dorind ca rochia ei de mireasa sa fie facuta prin tehnicile traditionale si cu materialele facute in Anglia.

Kim Kardashian a imbracat o rochie de 500.000 de dolari. Da, jumatate de milion de dolari a valorat rochia de mireasa a vedetei. In 2014, designerul Riccardo Tisci a creat rochia din dantela, marca Givenchy.

Victoria Swarovski a purtat o rochie de mireasa de 1 milion de dolari. Mostenitoarea imperiului Swarovski, cantareata australiana a purtatrochia impodobita cu 500.000 de cristale in 2017 si a ramas astfel in istorie ca fiind una dintre miresele care au purtat cele mai scumpe rochii din lume.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

O alta rochie extrem de scumpa a fost purtata de o celebritate din Hong Kong. Chinezoaica Angela Yeung Wing, actrita, cantareata si model, cunoscuta ca Angelababy, a purtat rochia de 1,5 milioane de dolari in 2015. Designerii Dior au lucrat cinci luni pentru realizarea rochiei de mireasa a vedetei.

Japonezul Yumi Katsura a creat o rochie de mireasa din aur alb, in valoare de 8,5 milioane de dolari. Rochia a fost creata in doua exemplare si are peste 1000 de perle, un diamant auriu de 5 karate si unul verde de 8,8 karate. Ramane una dintre cele mai scumpe creatii vestimentare din lume si nu a fost imbracata inca de nicio mireasa.

Rochia diamant valoreaza 12 milioane de dolari. Renee Strauss si Martin Kratz sunt designerii care au creat rochia de mireasa cea mai scumpa din lume, care nu a fost pusa in vanzare si este prezentata in spectacole si expozitii de moda.

Citeste si: Rochii de seara pentru cocktail sau pentru un eveniment important: ce reguli trebuie sa respectam!

Citeste si: Cele mai eficiente tratamente naturale pentru păr pe care să le faci acasă